USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

На Шрі-Ланці затримали чоловіка, який мав при собі 7 кілограмів вибухівки

27 Квітня 2019 18:31
Майже сім кілограмів гримучої драглі (так званий «желатиновий динаміт», який має значно більшу вибухову силу за динаміт звичайний) вилучили 27 квітня у чоловіка правоохоронці Шрі-Ланки. У країні триває масова антиерористична операція, адже 21 квітня від терактів, вчинених смертниками, загинули кілька сотень людей.

У місті Трінкомалі служба безпеки військово-морських сил Шрі-Ланки затримала чоловіка під час планової перевірки документів, спричиненої активною фазою антитерористичної операції. Чоловік їхав на мотоциклі і, як виявилося, мав при собі 51 вибуховий пристрій. Про це повідомив телеканал First News у своєму Twitter.

Під час обшуку правоохоронці виявили у підозрюваного 51 шашку гримучих драглів по приблизно 130 грамів кожна. А також 8 метрів шнура для запалів та 215 детонаторів. Такою кількістю вибухівки можна було б убити ще кілька сотень людей.

Військово-морські сили передали підозрюваного, вилучений мотоцикл і небезпечні знахідки поліцейським.

Як відомо, 21 квітня у столиці Шрі-Ланки місті Коломбо та інших містах сталося щонайменше вісім вибухів. Зокрема, вибухи пролунали у трьох центральних готелях Коломбо, а також у трьох католицьких церквах.

Відповідальність за теракти взяла на себе «Ісламська Держава», яка опублікувала світлину на якій, як стверджується, зображені сім терористів-смертників разом з керівником, який координував теракти в пасхальну неділю на Шрі-Ланці.

Крім того, на Шрі-Ланці удень 26 квітня прогриміли три нові вибухи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus