USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На сході Туреччини знайшли римську дорогу, якій близько 2000 років

19 Квітня 2021 23:41
Під час археологічних розкопок у стародавньому місті Аміда Хейюк, що на території сучасного міста Діярбакир, на південному сході Туреччини, було виявлено стародавню римську дорогу віком приблизно дві тисячі років.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на видання Haber Turk.

«Дуже цікаві знахідки продовжуємо виявляти під час розкопок. Знайдено частину вулиці та збережену структуру дороги того періоду. Після завершення розкопок буде також відкрито Тріумфальну арку», - повідомили археологи.

Професор Ірфан Їлдиз вважає, що роботи триватимуть близько року й у 2022-му вони вже будуть відкриті для туристів. Науковець зауважив, що дорога гарно збереглася та є яскравим прикладом будівництва мощених доріг римського періоду. Під час розкопок науковці очікують виявити велику кількість історичних артефактів.
Завдяки відкриттю дороги в стародавньому місті Аміда Хейюк буде відкрито кілька нових пішохідних маршрутів для ознайомлення з різними пам’ятками історії та стародавньої архітектури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus