USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Китаї знайшли велику стоянку первісних людей віком до 70 тисяч років

1 Лютого 2024 00:34
Китайські науковці заявили про відкриття великої палеонтологічної стоянки віком від 50 до 70 тисяч років.

Вчені вказують на добре збережені артефакти того періоду, серед яких – кам’яні вироби древніх людей, скам’янілості десятків тисяч тварин та насіння і плоди рослин. Про це повідомляє Xinhua.

Йдеться про пам’ятку Менсіхе в місті Цзіян провінції Сичуань на південному заході країни, яку 30 січня оголосили однією із шести найважливіших археологічних знахідок у Китаї минулого року.

Читати ще: У китайській гробниці знайшли таблицю множення віком 2300 років

Це історичне місце відкрили після масштабної повені влітку 2019 року, після якої на поверхні з’явилися добре збережені скам’янілості чорного дерева і тварин, поховані під землею десятки тисяч років, а також деякі кам’яні знаряддя, якими користувалися стародавні люди.
Науковці направили до Менсіхе археологічну місію, яка в ході дворічних розкопок виявила 11 взаємопов’язаних місць уздовж річки Менсі, які утворюють одну велику стоянку.

Попередній аналіз показав, що стоянка Менсіхе була створена стародавніми людьми, які жили в цьому місці біля води.

Дослідники також виявили там культурний шар, що знаходиться нижче нинішнього рівня води в річці. Вони припускають, що в такому середовищі, в якому поховання органічного матеріалу можуть зберігатись у доброму стані досить довго, вдасться зробити нові важливі знахідки.

Читати ще: Двоє людей пробили екскаватором Велику китайську стіну – хотіли скоротити шлях

Торік на цьому місці було знайдено понад 105 тисяч артефактів, серед яких кам’яні знаряддя, вироби з дерева й кісток і скам’янілості тварин, а також понад 60 тис. рослинних реліквій, таких як насіння рослин, плоди та спори.
Також були виявлені сліди вогню, різання, різьблення та полірування, залишені давніми людьми.

Серед великої кількості органічних культурних реліквій на території Менсіхе виявлені понад 30 видів решток тварин, у тому числі слонів, носорогів, ведмедів, великої рогатої худоби, риб, черепах, птахів, дикобразів та інших травоїдних і м’ясоїдних, різних розмірів та різних середовищ проживання (вода, земля, повітря).Понад 30 сімейств насіння та плодів рослин, фруктів тощо, серед яких виявили рештки кількох рослин, які застосовуються в медицині, що може вказувати на використання стародавніми людьми трав для лікування.

Дослідники стверджують, що знайдені численні тваринні та рослинні рештки дають цінні матеріали для глибокого розуміння навколишнього середовища та клімату того часу і допоможуть їх дослідженням та визначенню дендрохронології в Китаї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
психіатр Показати IP 1 Лютого 2024 03:22
У Ліпінах усі в шоці, що робити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus