USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Тернопільщині керівники благодійного фонду привласнили 6,5 млн грн, призначених для ЗСУ

11 Травня 2022 16:17
У Тернополі затримали організаторів благодійного фонду, які присвоювали частину коштів, призначених для ЗСУ. За час «роботи» фонд заробив 13 мільйонів гривень, з яких половину «благодійники» забрали собі.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Національної поліції України Ігор Клименко.

Двоє братів з Чернівців близько 1,5 років тому створили благодійний фонд на Тернопільщині. Справи йшли не дуже, та з початком війни і до сьогодні, братам, а також їхнім друзям, яких залучили до роботи фонду, вдалося зібрати на потреби ЗСУ – 13 млн грн.

На жаль, тільки на 6,5 млн грн благодійники придбали необхідне для військових, а іншу половину витратили на власні потреби – купили дорогі авто, мобільні телефони та поставили на рахунки – 5 млн грн, які до завершення слідства – заморожені.

«50/50. В такій пропорції керівники одного із благодійних фондів Тернопільщини розподіляли кошти небайдужих громадян. Половина суми – на потреби військових, решта – у власні кишені. Складно в такому повідомленні стримати емоції, але я змушений говорити фактами. Впевнений, що порядні громадяни скажуть своє слово й охарактеризують цих «благодійників» як належить», – написав Ігор Клименко.

Під час обшуків у помешканнях благодійників вилучили 34 тисячі доларів США, майже 7 тисяч євро, понад 2 тисячі фунтів стерлінгів та більше 200 тисяч гривень.

Злочинців затримали.

«За незаконне використання благодійних пожертв з метою отримання прибутку під час воєнного стану (і нагадаю, що це нова стаття Кримінального кодексу – 201-2) діячам загрожує до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна», - підсумував Клименко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Сенс Показати IP 11 Травня 2022 16:30
руки по лікоть - сокиркою
Волинянин Показати IP 11 Травня 2022 16:53
А може зразу розстріляти?!
Андрій Показати IP 11 Травня 2022 17:50
от читаю чергові повідомлення і складається враження, що йде спрямована інформаційна компанія "не допомагайте бо вкрадуть"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus