USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На території Луцька виявили 25 гектарів незареєстрованої землі

27 Березня 2021 12:36
Під час проведення інвентаризації земель обласного центру знайшли не зареєстровану земельну ділянку орієнтовною площею 25 гектарів. Через це міський бюджет недоотримав понад 2 мільйони гривень.

Про це інформував Луцький міський голова Ігор Поліщук під час традиційних щотижневих звітів.

«Під час проведення інвентаризації земель ми виявили, що на вулиці Карбишева є земельна ділянка, орієнтовною площею 25 гектарів, на якій знаходяться різноманітні приміщення та комерційні об’єкти. Однак через те, що ця земля не зареєстрована і не укладений відповідний договір оренди, міський бюджет недоотримав кошти орієнтовно у сумі понад два мільйони за рік», – каже міський очільник.

З його слів, під час сесії депутати прийняли рішенні оформити зобов’язання на земельну ділянку в районі вулиці Карбишева, і таким чином поповнити бюджет міста, аби мати більше можливостей вирішувати проблеми територіальної громади Луцька, а також реалізовувати стратегічні плани.

Водночас, цього тижня міський голова підписав мирові угоди із двома підприємствами, які використовували земельні ділянки без правовстановлюючих документів. Мирові угоди полягають у тому, що ці підприємства добровільно сплатять в бюджет 1,87 мільйонів гривень земельних платежів.

«Із цього приводу прокуратура подала позов у господарський суд Волинської області, і вже під час судового розгляду домовились про укладання мирової угоди. Тож, підприємства наповнять бюджет міста на вказану суму, яка надійде до казни протягом шести місяців», – зазначив Ігор Поліщук.

Нагадаємо, окрім цього, під час традиційних щотижневих звітів Луцький міський голова Ігор Поліщук проінформував про те, що з наступного тижня розпочнеться ремонт у межах кількох вулиць, де є найбільші пошкодження дорожнього покриття.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus