USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На території луцького вишу робили безплатні медичні тести й щеплення

25 Травня 2023 12:44
На території Луцького національного технічного університету 24 травня всі охочі могли перевірити стан здоров’я, вакцинуватися чи отримати консультацію сімейного лікаря.

Як повідомляє Суспільне, про це розповіла керівниця Центру профілактики та контролю хвороб Наталія Янко.

Фахівці обласного центру контролю і профілактики хвороб та медичної служби організували дві локації в приміщення для проведення семінарів і тренінгів, а також три локації просто неба.

«Левову частку якраз або найбільше летальних випадків саме від неінфекційних захворювань. Скринінг тих чи інших показників можна зробити абсолютно безкоштовно. Тут можна: поміряти тиск, визначити рівень цукру, зробити тести на вірусні гепатити, ВІЛ-СНІД», – сказала Наталія Янко.
Зі слів керівниці обласного центру контролю і профілактики хвороб Наталії Янко, інструктори обласної організації товариства «Червоний хрест» паралельно влаштували майстерклас із надання першої допомоги.
Востаннє щеплювався від правця у школі лучанин Дмитро Собчук. Говорить: прийшов провакцинуватися, бо почув про акцію «Територія здоров’я» та планував отримати бустерну дозу проти коронавірусної хвороби.

«Тут колять CoronaVac, а в мене попередня була Pfizer, тому змішувати, мені здається, не рекомендують. Як сталася пандемія, то я регулярно вакцинуюсь», – зазначив чоловік.
Прийшла обстежитися й отримати консультацію сімейного лікаря студентка Юлія. Каже: востаннє була в лікаря взимку.

«Дадуть довідочку. Потім із цією довідочкою ми хочемо піти із подругою на ВІЛ-СНІД тести зробити. Я ще хочу подивитися, скільки цукру у крові», – сказала дівчина.
Профілактична виїзна кампанія на Волині у рамках Європейського тижня громадського здоров’я, додала Наталія Янко, триватиме до 26 травня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus