USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На тлі можливого вторгнення: КДБ Білорусі звинуватив українських дипломатів нібито у шпигунстві

22 Березня 2022 19:56
На тлі інформації про ймовірне вторгнення білоруських військ до України Комітет держбезпеки Білорусі заявив, нібито під прикриттям посольства України в державі працювали розвідники.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на БелТА.

Зокрема, в КДБ Білорусі заявили, що нібито з 19 українських дипломатів 8 є працівниками спецслужб України.

В білоруській спецслужбі опублікували список цих дипломатів:

радник Юрій Пасік,

перший секретар Сергій Винник,

перший секретар Віталій Онофрійчук,

перший секретар Роман Степанов,

консул, перший секретар Ілля Звенигородський,

військовий аташе Олександр Болюта,

помічник військового аташе Сергій Кацуба,

офіційний представник ДПСУ при посольстві Дмитро Шмельов.

«Таким чином, з позиції дипустанови діють представники Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Державної прикордонної служби України та Служби зовнішньої розвідки України», – заявили в білоруському КДБ.

Окрім того, там у роботі на українську розвідку звинуватили й білоруського журналіста Дениса Івашина.

«Українська сторона, глибоко вивчивши особистість Дениса Івашина, всіляко його стимулювала, використовуючи матеріальну винагороду та інше заохочення, що мають значення для фігуранта, беручи до уваги бажання, що вже сформувалося у нього, бути причетним до долі України», – йдеться в повідомленні КДБ Білорусі.

«Так, за активну участь в інформаційних акціях він нагороджений грамотою заступника міністра оборони України Ігоря Долгова, на той момент куратора Генерального штабу Збройних сил України, а національна комісія з питань закордонних українців видає свідоцтво закордонного українця», – додали в білоруській спецслужбі.

Також зазначили там, на рахунок журналіста нібито періодично надходили кошти у доларах США.

«Вже поверхнева перевірка показала високий рівень конспірації суміжної сторони в роботі зі своїми закордонними джерелами. Так, одним із відправників коштів значилася дружина вже відомого Комітету держбезпеки колишнього офіцера ДЦІПСО Максима Майорова, який зараз є оглядачем InformNapalm, автором книги «Крим за завісою. Путівник зонної окупації», – зазначили у комітеті.

Напередодні посол Білорусі в Україні Ігор Сокол повідомив, що 11 білоруських дипломатів та двоє членів сімей залишили територію України на 7 автомобілях.

Сполучені Штати та НАТО вважають, що війська Білорусі найближчими днями можуть вторгнутися до України, і для нападу країна вже вживає необхідні заходи.

Читати ще: «Вашими тілами вкриємо кожен сантиметр нашої землі», – батальйон «Луцьк» не радить окупантам сунути на Волинь
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus