USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У НАТО вважають, що Білорусь готова вторгнутися до України

22 Березня 2022 18:11
Сполучені Штати та НАТО вважають, що війська Білорусі найближчими днями можуть вторгнутися до України, і для нападу країна вже вживає необхідні заходи.

Про це CNN повідомили військові чиновники США та НАТО у понеділок, передає ТСН.

«Путін потребує підтримки. Допомогло б будь-що», – пояснив чиновник.

Як пише видання з посиланням на джерело з білоруської опозиції, бойові підрозділи Білорусі готові найближчими днями вступити в Україну з тисячами сил, готовими до розгортання.

Високопоставлений представник розвідки НАТО окремо сказав, що в НАТО оцінюють, що білоруський уряд «готує середовище, щоб виправдати наступ РБ проти України».

Читати ще: «Вашими тілами вкриємо кожен сантиметр нашої землі», – батальйон «Луцьк» не радить окупантам сунути на Волинь

Водночас, на думку військового чиновника НАТО, остаточне рішення щодо участі Білорусі у війні ще має бути прийняте в Москві, і поки немає жодних ознак того, що білоруські сили беруть участь у боях в Україні.

«Справа не в тому, чого хоче Олександр Лукашенко», – пояснив чиновник, маючи на увазі самопроголошеного білоруського президента. «Питання таке: чи хоче Путін ще одну нестабільну країну в регіоні? Участь дестабілізує Білорусь», – сказав чиновник.

Як раніше повідомляли, Луцьк та Ковель – можуть бути ключовими тактичними цілями білоруських військових. А також – Володимирець, що на Рівненщині.

Проте Волинь готова дати гідну відсіч окупантам. На кордоні оборону тримають українські військові, а також в обласному центрі Волині створили батальйон оперативного реагування «Луцьк». Він вже нараховує понад вісім тисяч добровольців, більшість із яких мають військовий досвід. Тому якщо білоруські вояки врешті насміляться ступити на українську землю, тут вони зіткнуться з нещадним спротивом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus