USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На український ринок авіаперевезень заходить великий лоукостер

13 Березня 2017 16:10
15 березня один із найбільших європейських лоукостів — компанія Ryanair — оголосить про вихід на український ринок авіаперевезень.

Про це напередодні в Facebook повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян, пише Економічна правда. В Мінінфраструктури також анонсували проведення прес-конференції 15 березня за участю Омеляна та комерційного директора компанії Ryanair Девіда О’Брайана.

Як повідомлялося, найбільший лоукост Європи - Ryanair - літатиме в 2017 році в Міжнародний аеропорт Львів імені Данила Галицького.

Раніше міністр казав, що скоро на український ринок зайде великий лоукост, але компанію не називав. Проте, більшість ЗМІ здогадувалися, що йдеться саме про ірландську Ryanair. І цьому є декілька пояснень.

По-перше, протягом останніх півроку Мінінфраструктури регулярно розповідає про досягнення певних успіхів у перемовинах з Ryanair. А наприкінці лютого один із високопосадовців в міністерстві запевнив, що з Ryanair питання вирішено і компанія стовідсотково зайде в Україну у 2017 році.

По-друге, на початку лютого про плани щодо України почали заявляти і в Ryanair.

"Я думаю, що найближчим часом ми оголосимо щось за цим напрямком", — сказав начальник юридичного управління компанії з питань регулювання та законодавства Юліуш Коморек в інтерв'ю польському виданню Fly4free.

"Я не можу сказати, ми з'явимося в Україні до кінця зимового сезону чи до наступного літнього сезону", — заявив представник Ryanair.

За його словами, першою чергою розглядалися рейси з України в Польщу, а також в інші європейські країни.

По-третє, 8 березня згадка українських аеропортів Жуляни і Львів з'явилася в коді нідерландської версії сайту Ryanair.

По-четверте, наприкінці минулого тижня джерело на авіаційному ринку повідомило "Інтерфакс-Україна", що Ryanair може почати літати з України до Нідерландів.

Довідково. Ryanair — ірландський лоукостер, найбільша бюджетна авіакомпанія в Європі. Авіаперевізник базується в Дублінському міжнародному аеропорті та лондонському Станстеді.

Компанія була заснована в 1984 році ірландським мільйонером Тоні Райаном, Крісом Райаном і власником туристичного агентства Ліамом Лонерганом.

У 1985 році компанія літала за єдиним маршрутом Уотерфорд - аеропорт Гатвік (Лондон) на бразильському 15-місцевому літаку Embraer Bandeirante.У 1986 році Ryanair додала ще один маршрут Дублін - Лондон.

Cьогодні Ryanair виконує понад 1800 щоденних рейсів з 86 баз, що з'єднують понад 200 пунктів призначення в 33 країнах. У компанії працюють понад 11,5 тис. осіб. Чиста виручка компанії за ІІІ квартал 2016 року становила 94,7 млн євро.

Ryanair використовує тільки літаки Boeing 737-800, в даний час у лоукостера їх понад 300. Середній вік "Боїнгів" — 5,5 року. При цьому у компанії заявляють про плани придбати ще 183 Boeing 737-800 та 100 Boeing 737 MAX 200.

"Це означає, що до 2024 року ми матимемо понад 520 літаків в експлуатації, і зможемо перевозити 160 мільйонів пасажирів на рік", — зазначається у повідомленні компанії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Барбарис Показати IP 13 Березня 2017 16:50
Головне щоб не літав до кацапів з України

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus