USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Україну насувається холодний циклон зі Скандинавії

26 Листопада 2017 18:36
До території України йде штормовий циклон зі Скандинавії, повідомила завідувач відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів Українського науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова.

За її прогнозом, цей циклон несе морози та снігопади і принесе чимало неприємних погодних ситуацій, передає Голос.

"Територія України в ці дні буде схильна до проникнення фронтальних систем, які пов'язані з дуже великим циклоном над Скандинавією. Цей циклон принесе чимало неприємних ситуацій, він штормовий", – сказала Мартазінова.

За словами метеоролога, циклон може дістатись до території України за кілька днів до календарної зими. Він спричинить снігопади та зниження температури.

Також синоптик спростувала прогноз про аномально холодну зиму. Очікується, що температура в грудні, січні, лютому в нашій країні буде така ж сама, як і минулого року.

Експерт нагадала, що весь рік в Україні приблизно 5 днів потепління змінювалися 5 днями похолодання. Такою самою, з її слів, буде зима.

"Окремі дні будуть морозними, а окремі - теплими. Тобто постійно буде змінюватися погода", - розповіла вона.

Як повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій із посиланням на дані Укргідрометцентру, на заході України в ніч на понеділок і вранці очікуються сильні опади.

"За даними Укргідрометцентру, 27 листопада вночі та вранці у західних областях місцями сильний дощ та мокрий сніг", – йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123ЙО Показати IP 26 Листопада 2017 18:42
Як я люблю такі прогнози, - окремі дні будуть теплими, а окремі холодними ... Ну можна було б добавити, в окремі дні буде сніг, в окремі дощ, а в окремі буде сухо, і да, обовязкового, кожен ранок буде сходити сонце, а кожен вечір заходити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus