USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.95

На українських митницях вимагають подання двох декларацій замість однієї

23 Вересня 2020 15:18
Державна митна служба з 22 вересня вимагає під час оформлення вантажів подання двох митних декларацій замість однієї.

Про це пише Інтерфакс-Україна з посиланням на голову Національного комітету реформ України Міхеіла Саакашвілі.

«Хочу звернутися до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля у зв’язку з кричущим беззаконням на митниці... З 22 вересня 2020 року, згідно з наказом Мінфіну № 305, митниця прийняла рішення про необхідність подачі бізнесом двох митних декларацій замість однієї», – написав він у Telegram-каналі в середу.

Раніше для оформлення вантажів на кордоні бізнес подавав лише одну митну декларацію ІМ40АА, проте нині митниця вимагає спочатку попередню декларацію ІМ40ЕЕ, а потім - – митну ІМ40ДЕ, пояснив Саакашвілі.

«Митниця має право оформляти кожну декларацію протягом чотирьох годин. Тобто раніше бізнес мав чекати чотири години, а тепер – вісім!», – написав голова Національного комітету реформ.

«Повернення на митницю корупційних схем і кадрів часів Януковича за цілковитого потурання міністра фінансів Марченка неминуче приведуть як до геноциду чесного бізнесу, так і повного підриву довіри до чинної влади і президента Зеленського особисто», – написав Міхеіл Саакашвілі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus