USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На заводі «Укрзалізниці» – мільйонні махінації

23 Вересня 2020 13:51
На Львівщині керівництво локомотиворемонтного заводу викрили на махінаціях з металобрухтом. Лише на одній махінації вони «заробили» 1 млн грн.

Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу СБУ.

«На Львівщині Служба безпеки України викрила керівництво ПрАТ «Львівський локомотиворемонтний завод», який в структурі Укрзалізниці, на заволодінні майном підприємства», – йдеться у повідомленні.

Встановили що посадовці ремонтного підприємства розробили схему привласнення брухту кольорових та чорних металів, який не відображали у бухгалтерському обліку. Зловмисники підробляли звітність і металобрухт ніби повертався фірмам, які раніше робили на заводі технічне обслуговування. Насправді його вивозили на реалізацію.

«Лише за одним повністю задокументованим епізодом цієї схеми зловмисники привласнили понад 22 тонни металу на майже 1 млн грн. Ініційованою СБУ інвентаризацією на підприємстві знайшли ще 891 тонну необлікованого брухту», – йдеться у повідомленні.

За результатами обшуків за місцем роботи та проживання фігурантів вилучили фінансово-господарську документацію та інші матеріали, які доводять протиправну діяльність керівництва заводу.

«Наразі колишнім та діючим керівникам підприємства повідомили про підозри у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) ККУ», – йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus