USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На урок історії – в Тік Ток: луцький учитель готує школярів до ЗНО у популярній мережі

28 Листопада 2021 19:53
Андрій Мельник, який викладає у луцькій гімназії №21, відомий учитель не лише на Волині.

Крім того, що лучанин брав участь у професійних конкурсах високого рівня, він – і туристичний гід (проводить і театралізовані екскурсії, перевтілюючись на історичного героя), він - і блогер, а загалом – той педагог, якого учні обожнюють за знання і вміння їх подати. Хто вчив історію в Мельника, той ніколи не забуде його уроків, пише Наталія Малімон на сайті газети «День».

Коментуючи у липні питання, чому шкільна історія в глухому куті, Андрій Миколайович говорив і про те, що старі методи та засоби навчання в сучасній школі вже не спрацьовують, і вчителю слід шукати нові. Вже тоді він казав, що міркує, чи не долучитися йому до Тік Току, в якому «зависають» сучасні діти.. І ось це сталося.

«Працюючи в школі з дітьми, не раз зауважував, що чимало з них останнім часом зависають у Тік Тоці – соціальній мережі, яка стартувала восени 2016 і в якій одні відосики. Нині – вона одна із найпопулярніших мереж саме серед дітей та молоді. Весною, коли я штурмував дітей до здачі ЗНО з історії, в одному з десятих класів мені сказали: а чого б вам не почати готувати дітей до ЗНО через Тік Ток? Я задумався, але ідея про те, щоби через коротенькі відео допомогти дітям успішно здати ЗНО з історії України визрівала в мене кілька місяців, думалося, ну як через коротеньке відео донести відповідні знання?» – розказує Андрій.

«Улітку, – продовжує, – зареєструвався для початку сам у Тік Тоці. Закинув кілька відео про свої мандри, з’явилося кільканадцять слідкувачів, сам почав стежити за кількома десятками людей. Перші враження були неоднозначні – в стрічку що тільки не випадало, і так, воно-таки страшно жере час».

«А ось нині в мене три одинадцяті класи, і приблизно 50 дітей вирішили здавати ЗНО з історії України, зокрема й власна донька, то поговорив із кількома з них і вирішив таки спробувати. Власне, все лише починається, – каже Андрій. – Чесно скажу, якби донька з друзями не взялася допомагати – мабуть, і не починав би. А так – чому б і ні? Для початку вирішив зняти всі можливі пам’ятки архітектури й мистецтва, які мають розпізнавати абітурієнти, адже не кожен має змогу побачити їх на власні очі до ЗНО, то чому б не показати їх на коротеньких відео? Сів із Соломією (то моя донька-випускниця) в авто і гайнув до Львова, адже туди відносно недалеко з Луцька і там з десяток пам’яток, які мають розпізнати на ЗНО. За трохи всі виставлю в Тік Тоці, наразі лише починаю. Далі в планах відзняти пам’ятки Луцька, Володимира, Галича, Острога, пізніше – Кам’янець, Хотин, Київ. Маю власне відео з Чернігова, був там улітку, то зняв нащось, а воно й пригодиться. І країною мандруватиму (а я ж іще й туристичний гід), й історію будемо вчити разом. Не знаю, чи коли-небудь вдасться це монетизувати, але задоволення таки отримую, поки маю лише 220 слідкувачів, кілька відео з пам’ятками, приблизно 1000 уподобайок загалом від літа, й від 400 до 2500 переглядів кількох останніх відео. Якщо цікаво – то підписуйтеся!»

Шукай andriy_melnyk74 Андрій Мельник, або vm.tiktok.com
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus