USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.70 9.86

ЗНО з історії України провалила п'ята частина абітурієнтів

19 Липня 2021 20:12
В Україні майже 20% абітурієнтів не змогли пройти зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) з історії держави.

Про це сказав керівник Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Валерій Бойко, повідомляє Укрінформ.

«Це діти, які абсолютно не володіють картографічними вміннями. І абсолютно не орієнтуються в історичній хронології, не в тому понятті – що, де, коли і як відбувалося, а вони не здатні розташувати події, між якими відстань 10-20 років», – розповів Бойко під час пресконференції на тему Пояснити 30%: як українці оцінюють освіту і вступ в умовах пандемії.

За його словами, ці діти не здатні аналізувати елементарну діаграму і співвідносити дату на ній з варіантом відповіді. Також ці абітурієнти, отримавши повну загальну середню освіту в період незалежності України, не здатні згадати або пам’ятати чотири канонічні події, які привели до незалежності держави.

«З точки зору суспільствознавчого компонента наші діти демонструють більш загрозливі і більш невтішні результати, ніж ті, які демонструють з математики», – вважає Бойко.

Нагадаємо, в 2021 році майже третина випускників не здали ЗНО з математики. Граничний бал з математики – «склав/не склав» – був встановлений на рівні 10 тестових балів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Історієзнавчиня Показати IP 19 Липня 2021 21:51
Про льотчика шандеру і танкіста бухевича не знали?
Анонім Показати IP 20 Липня 2021 09:45
Ну такое, непросто признать Бандеру и Шухевича бойцами с нацизмом, даже если тебе всего лишь 17 лет.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus