USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині 10 років пустує котельня, яка має обігріти все село

24 Травня 2018 10:42
Для села Прилісне в Маневицькому районі будували котельню на твердому паливі, однак коштів не вистачило й уже 10 років вона занепадає, а підрядник за свій кошт охороняє об’єкт.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства.

Заступник директора ПрАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» Тетяна Левчук розповіла, що за об’єкт взялися в 2007 році.

«Ми заключили договір з ОДА на роботи в сумі 6,8 млн грн, виконано робіт на 6,5 млн. Це зробили до 2009 року. З того часу охороняємо котельню. Її досі не передали на баланс і нам за це не компенсується гроші. Тому ми пропонуємо виділити кошти на завершення робіт, взяти її на баланс ОТГ та компенсувати нам витрати за охорону.

Котельня на твердому паливі, ми поставили вже 3 котли, вона на 50% укомплектована. Мала опалювати все село із житловими будинками та освітнім закладом. Приблизно тут потрібно вкласти ще мільйонів сім-вісім. За ці 10 років ми понесли 800 тисяч гривень збитків: плата за електроенергію та зарплата сторожам», - пояснила Тетяна Левчук.

Член комісії Іван Киричик пояснив, що ОТГ не хоче брати недобудований об’єкт на свій баланс, адже із ним додадуться боргові зобов’язання, а на них коштів немає.

«Погано, що держава недофінансувала будівництво і об’єкт не введений в експлуатацію. Це питання обговорювали на місцевій сесії і Прилісненська сільрада не має коштів, щоб завершити будівництво. Тому вони не хочуть брати цей об’єкт на свій баланс разом із борговими зобов’язаннями. Логічно, що варто переробити проект і звертатися за державним фінансуванням», - наголосив депутат.

Представник ОДА зауважив, що за цей час приміщення вже у неналежному стані, тому пропонують сільраді брати котельню на свій баланс і робити нову проектно-кошторисну документацію.

Члени комісії вирішили рекомендувати голові ОДА провести робочу нараду за участю членів ОТГ, профільної, бюджетної комісії ОРА та представників ОДА, аби знайти конструктивне рішення й підготувати пропозицію на сесійне засідання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus