USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині 2-річна дитина отруїлась кавуном

13 Серпня 2019 15:59
На Волині 2-річна дитина отруїлась після споживання кавуна.

«Нещодавно фахівцями Ковельського міжміськрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» проведено епідеміологічне розслідування по факту харчового отруєння мешканця смт Голоби 2017 року народження», – інформує Волинський обласний лабораторний центр.

Зі слів матері захворювання у дитини пов’язане з вживанням кавуна придбаного на території селищного ринку.

Про даний факт можливого отруєння баштанною продукцією проінформовано Ковельський підрозділ Держпродспоживслужби у Волинській області для вжиття заходів.

Перші ознаки отруєння кавуном з’являються через 1-6 годин після його вживання. Це – дискомфорт в кишківнику, нудота, головний біль, розлад шлунку, слабкість (саме з таким переліком звернулись у інфекційне відділення). Варто зазначити, що більшість здорових людей не матиме проблем з нітратами, адже в допустимих нормах нітрати абсолютно не страшні. Проте, якщо їх споживати з їжею або водою надто багато, вони починають концентруватися в організмі у великій кількості й тоді перетворюються на нітрити, які вже дійсно несуть шкоду.

Нудота, діарея, біль в животі супроводжують кишкові інфекції, зокрема, сальмонельоз та лістеріоз. Salmonella та Listeria живуть на поверхні немитих овочів, особливо тих, що продають на землі, трасі чи на ринку біля м’яса. Якщо їх різати і куштувати перед купівлею, чи їсти вдома немитими, то бактерії з поверхні потраплять у м’якоть і згодом в кишківник. Достатньо навіть купити пів кавуна в супермаркеті, щоб в розріз потрапили бактерії. Тож загрозу здоров’ю становлять і брудні кавуни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Запитання Показати IP 13 Серпня 2019 18:08
Мда! А хто 2-річній дитині дає кавун?! Батьки схаменіться!!! до 5-6 років дітей взагалі не можна годувати такими нітратами, як кавун і тд.!!!
Луцьк Показати IP 13 Серпня 2019 20:16
Ще грибами її накорміть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus