USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині батьки з дітьми перекривають дорогу через школу в Стобихівці. Оновлено

5 Листопада 2018 12:47
Жителі села Стобихівка Камінь-Каширського району разом з дітьми стоять обабіч дороги Ковель – Маневичі та готові перекрити дорогу. Вони вимагають оголосити тендер на побудову школи в їхньому селі.

Як повідомляють очевидці, місцеві жителі хочуть, аби Департамент регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Волинської ОДА оголосив тендер на побудову школи.

З їх слів, відповідна документація вже пройшла експертизу, за яку заплатили 52 тисячі гривень. Селяни погрожують блокувати з дітьми дорогу доти, доки в ОДА не оголосять тендер. Розпочати акцію планують о 13:00.
Як повідомляла Волинська Газета, розробили проект нової школи, вартість якого становить не 120 млн грн за цінами 2012 р., а лише 78 млн грн. Разом з тим, як повідомляв голова Волиньради Ігор Палиця, екс-очільник ОДА запевняв облраду, що у випадку, якщо проект розроблятиме конкретна львівська фірма, наближена до Мінрегіонбуду, то з Держбюджету будуть гарантовано виділені кошти на спорудження великого і дороговартісного освітнього закладу.

Натомість, як переконаний Ігор Палиця, коли б проект виготовляло волинське комунальне підприємство, котре спеціалізується на подібних роботах, то школа була б спроектована за ціною на 30-40 млн грн менше, що, врешті-решт, і зроблено.

26 вересня облрада виділила для спорудження школи 3 млн грн. Один мільйон скерували цільовим призначенням, решта – зарезервовані.

«Якщо з Києва ми отримаємо гарантійний лист, що, наприклад, за 2 роки з Держбюджету нам дадуть решту необхідних для будівництва школи коштів (орієнтовно 78-81 млн грн), ми їх використаємо. Якщо ж ні, то не бачу сенсу закопувати гроші волинських платників податків у черговий котлован, який за рік просто обсунеться», – сказав Ігор Палиця.

Разом з тим, дії батьків, які не пустили дітей на навчання на початку навчального року, чим позбавили їх і гарантованого Конституцією права на освіту, і харчування за чорнобильською програмою, а вчителів – роботи та зарплати, виглядають як провокація. З цього приводу місцеве керівництво вже зверталось до правоохоронців.

«А щодо сільського голови Валерія Сохацького, який зберігав у шухляді свого службового стола ключі від закритої школи, то бездіяльність керівник місцевої влади пояснює просто: «Я проти громади не піду…». Словом, є всі ознаки вважати, що в Стобихівці виникає якась так звана «Стобихівська Народна Республіка», – повідомляв під час ефіру ТРК «Аверс» Ігор Палиця.

Станом на 13:01 стало відомо, що тендер на будівництво школи у Стобихівці оголосили, тому блокувати дорогу мешканці села не будуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Б..ть Показати IP 5 Листопада 2018 12:56
як це вже дістало!!!!!!!!!!!!!!! Повиходити водіям і пасажирам і копняками під с...ки тим батькам разом з дітьми звільнити дорогу, бо ці довбані перекриття доріг не прининяться ніколи.
Анна до Б..ть Показати IP 5 Листопада 2018 13:06
Якби людям не увірвався терпець, я думаю вони б не стояли! Ваша певно дитина спокійненько собі ходить до школи, і отримує знання , спілкується з однолітками...А якби Вам доводилось возити дитину щодня в Ківерці з Луцька , і щодня її звідти забирати, по повному бездоріжї????Як би Ви тоді заспівали.Соромно за тих людей , які замість того щоб підтримати, підливають "масла в вогонь".Я теж автомобіліст, але в першу чергу я мама, і залюбки стояла б з ними і не пускала б нікого , крім швидкої.
То до Анна Показати IP 5 Листопада 2018 14:17
йдіть і стійте під каібінетами чонвників від яких залежить задоволення ваших вимог, не випускайте їх не впускайте, хоч до скону, а перекриття догоги це порушення прав людей яким треба їхати, якого б..са вони маюьть бути у вимушеному простої?!
АННА Показати IP 5 Листопада 2018 13:00
З метою забезпечення певного рівня освіти в Україні ст.53 Конституції встановлює вимогу щодо обов"язкового отримання повної загальної середньої освіти. Держава бере на себе обов"язок щодо забезпечення доступності і безоплатності освіти .і.т.д в навчальних закладах.Це здійснюється ШЛЯХОМ СТВОРЕННЯ РІЗНИХ ТИПІВ ДОШКІЛЬНИХ , СЕРЕДНІХ ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ .....і.т д ЗАКЛАДІВ, які в залежності від свого призначення надають можливість отримати освіту всім дітям незалежно від віку , фізичного і розумового стану , життєвого рівня сім"ї .і.т д....ТІЛЬКИ В НАШІЙ ДЕРЖАВІ МОЖУТЬ ПОРУШУВАТИСЯ КОНСТИТУЦІЙНІ ПРАВА. ТІЛЬКИ В НАШІЙ ДЕРЖАВІ МОЖУТЬ ІГНОРУВАТИ ПРОХАННЯ БАТЬКІВ , ПРИ ТОМУ, ЩО ВОНИ ГОТОВІ СПІВФІНАНСУВАТИ ПРОЕКТ. ТІЛЬКИ В НАШІЙ ДЕРЖАВІ, КОЛИ ОБВАЛЮЄТЬСЯ ДАХ, СТІНИ В ШКОЛАХ З ЛЕТАЛЬНИМ ДЛЯ ДІТЕЙ НАСЛІДКАМИ ,МОЖЕ СІСТИ ЗВИЧАЙНИЙ ЗАВГОСП, І НІ В ЯКОМУ РАЗІ ЧИНОВНИК, ЩО НЕ ВИКОНУЄ СВОЇ ОБОВ"ЯЗКИ , ЯК ПРЕДСТАВНИК ДЕРЖАВИ. ЦЕ ГАНЬБА!!!!
Тільки до АННА Показати IP 5 Листопада 2018 14:21
в нашій державі злиденній і ніщебродській батьки вимагають школу в кожному селі чи хуторі і щоб на п"ять учнів було десять вчителів, опалення, освітлення і т.д, а в інших країнах давно оптимізація, зокрема в багатій і могутній Америці їздять по певному територіальному округу шкільні автобуси і відвозять та привозять дітей на навчання ідодому, а не в кожного під хатою школа.
АННА до Тільки Показати IP 5 Листопада 2018 15:02
Там 250 учнів!!!! ЗАУВАЖТЕ, що тільки в" нашій державі злиденній і ніщебродській "БАТЬКИ САМОСТІЙНО ЗІБРАЛИ КОШТИ, ЩОБ РОЗПОЧАТИ БУДІВНИЦТВО ШКОЛИ!!!!!Ще частину грошей дають депутати , яким не байдуже!!!!Потрібно оголосити тендер, і в кінці кінців розпочати будівництво!!!!А відносно Ваших"в Америці", тошно робиться, бо там не такі дороги, і зовсім дійсно не така ситуація, як в нас і в нашого "чиновництва".Дали 1 автобус на 250 дітей?????Таке в Америці навряд чи побачиш...... "в нашій державі злиденній і ніщебродській батьки вимагають школу в кожному селі чи хуторі і щоб на п"ять учнів було десять вчителів, ОПАЛЕННЯ, ОСВІТЛЕННЯ " Ви самі себе перечитайте, і зрозумійте , яку ЄРЄСЬ написали, бо мені соромно це читати!!!!
Як до АННА Показати IP 5 Листопада 2018 16:04
вам соромно, то не читайте, а як тошно, то поблюйте, розумниця, що єресь не несе. "в інших країнах" теж не райський рай і не всі забаганки бігом виконуються. І в Луцьку діти часто не вчаться в себе під хатою, а буває що в спеціалізовані ліцеї чи школи доводиться їздити з одного кінця міста на інший, тай в своєму районі часто школа не близько від дому, громадським транспортром добирпються,як і всі, в перповнених в час пік маршрутках і тролейбусах, з важезним рюкзаками за спинами, стоячи, затиснуті з свіх боків,з часто.чхаючими , кашляючими, і злими оточуючими, і нічого, і ваші діті не цукрові і не розтануть у шкільному автобусі.
Анонім до АННА Показати IP 5 Листопада 2018 20:57
скільки податків платитьб ця громада? Держава винна всім, а точніше не держава, а я. Всі розумні ніхто не хоче платити податки, всі хочуть субсидій, пільг, безплатної медицини, високих пенсій. А платити хто має. В цбому селі - купа пилорам, чоловіки на заробітках за кордоном, жінки отримують допомогу на дітей.
111111 Показати IP 5 Листопада 2018 15:03
З тих всіх Батьків ніхто офіційно не працює , а соціальну отримують таку що мало кому присниться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus