USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині бракує коштів на книговидання

12 Травня 2017 12:35
Лише три книги торік вдалося видати у рамках обласної програми підтримки книговидання, тож волинські письменники просять збільшити фінансування.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 11 травня.

Голова обласної організації Національної спілки письменників України Ольга Ляснюк повідомила, що письменники просять депутатів підтримати книговидання. Так, торік видали лише три книги та альманах «Світязь». Це надзвичайно мало, зважаючи на те, що на Волині налічується 45 членів НСПУ. Таким чином, письменнику доводиться чекати у черзі протягом років, доки з’явиться можливість видати книгу. До прикладу, бюджет книги письменника поважного віку Віктора Лазарука становить 80 тисяч. З 200 тисяч гривень, передбачених на підтримку книговидання на рік, частину суми передбачають на участь у Львівському форумі видавців.

Для порівняння, з її слів, в Івано-Франківській області на підтримку книговидання виділили 1,2 мільйона гривень. Вона просила дофінансувати книговидання, наголосивши, що 200 тисяч – надто мала сума.
Члени комісії вирішили рекомендувати комісії облради з питань бюджету при розгляді питання про внесення змін до обласного бюджету 2017 року передбачити виділення коштів для підтримки книговидання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Читач Показати IP 12 Травня 2017 12:57
Для чого грошами платників податків фінансувати те, що ніхто не читає? Цікаве чтиво має попит, а нецікаве клянчить халявного заробітку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus