USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині через суд домоглися внесення церковної дзвіниці до Держреєстру пам’яток архітектури

18 Травня 2022 06:33
Волинський окружний адміністративний суд визнав протиправною бездіяльність Луківської селищної ради Ковельського району та зобов’язав вжити заходів задля занесення до Державного реєстру нерухомих пам'яток України дзвіниці церкви Святої Параскеви 1723 року побудови.

Про це інформує пресслужба прокуратури обасті.

Прокурори з'ясували, що орган місцевого самоврядування, попри вимоги Закону України «Про охорону культурної спадщини», досі не виготовив облікової документації на цей об’єкт, відтак відомості про нього у Державний реєстр нерухомих пам'яток України також не внесені.

Відсутність відомостей про історичну пам’ятку в Реєстрі не забезпечує її належного захисту, догляду та збереження і уможливлює незаконні дії щодо неї.

Втрутившись у ситуацію, прокурори в суді домоглися зобов'язання селищної ради вчинити усі необхідні дії задля збереження об’єкта культурної спадщини національного значення.

Раніше, задоволивши аналогічний позов окружної прокуратури, суд зобов'язав орган місцевого самоврядування вчинити такі самі дії задля збереження самої церкви Святої Параскеви у Лукові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus