USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

На Волині четверо осіб присвоїли майже 4 млн, що належали держпідприємству

26 Січня 2021 14:23
До суду скерували обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення організованою групою у складі чотирьох громадян - службових осіб державного підприємства «Дослідне господарство «Перемога» Волинської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук та двох приватних підприємств – службового підроблення, заволодіння державним майном у особливо великому розмірі та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191, ч.ч. 2,3 ст. 209 КК України).

Про це інформує пресслужба прокуратури ообласті.

Слідство встановило, що члени організованої групи упродовж липня-грудня 2018 року шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів про придбання товарів та надання послуг, замовником яких виступало державне підприємство та які насправді не надавались і не були придбані, заволоділи коштами підприємства в загальному розмірі 3 912 тисяч гривень.

У подальшому понад півмільйона гривень вони перевели у готівку, легалізувавши їх.

Задля забезпечення відшкодування збитків, завданих цими злочинами, на майно обвинувачених загальною вартістю 23,9 млн. грн накладено арешт.

Прокурори також підготували цивільний позов в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України до обвинувачених на суму 3 912 тис. грн.

Членів організованої групи очікує суд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Доброго дня Показати IP 26 Січня 2021 20:05
Як арешт майна??? Повна конфіскація майна, якщо ще не відкупилися.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus