USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Волині заборонили публічне використання російськомовного культурного продукту

20 Грудня 2018 16:36
До моменту повного припинення окупації території України на Волині діятиме мораторій на використання російськомовного культурного продукту.

Про це йшлося під час пленарного засідання 22 сесії Волинської облради 20 грудня.

З метою уникнення ескалації напруги в суспільстві та недопущення розпалювання міжнаціональної ворожнечі; задля захисту українського інформаційного простору від гібридних впливів держави-агресора та подолання наслідків тривалої мовної русифікації; беручи до уваги численні звернення патріотичних та ветеранських громадських організацій депутати облради вирішили встановити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Волинської області до моменту повного припинення окупації території України.

«Доручити Волинській обласній державній адміністрації вжити заходів щодо створення Робочої групи (за участю представників обласної ради, громадськості, правоохоронних органів, районних державних адміністрацій) – з метою проведення систематичної роз’яснювальної роботи для фізичних і юридичних осіб щодо мораторію на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Волинської області. Рекомендувати органам місцевого самоврядування області ухвалити аналогічні рішення щодо встановлення на відповідній території мораторію на публічне використання російськомовного продукту в будь-яких формах до моменту повного припинення окупації території України», - йдеться у проекті рішення, який підтримали депутати.

Депутат Володимир Кучер запитав в автора проекту рішення Анатолія Вітіва, яким чином каратимуть порушників мораторію, адже поліція навряд чи «буде брати за вуха всіх, хто слухає російську попсу і шансон».

Анатолій Вітів відповів, що це цілісний документ і питання покарання порушників доручають облдержадміністрації. З його слів, потрібно діяти законними методами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Боголюбы Показати IP 20 Грудня 2018 16:52
Клоуны, зачем принимать то что выполнять не будут, мы свободный народ что хотим то и слушаем и смотрим
Дожилися Показати IP 20 Грудня 2018 16:54
Тепер Цоя ,Висоцького,Сектор Газа і тд. лише на кухні слухати можно?
111 до Дожилися Показати IP 20 Грудня 2018 17:26
Так,та бажано в наушниках.
Василь Показати IP 20 Грудня 2018 16:56
Виходить тепер не можна слухати "Время и стекло", а тепер будемо насолоджуватися творчістю ансамблю "Час та скло".
Богдан Сташинський Показати IP 20 Грудня 2018 16:57
ВО !!! Класс - зараз будьмо російськомовних відловлювати , а що з ними робити ???
Корiнний лучанин до Богдан Сташинський Показати IP 20 Грудня 2018 21:19
Щоб не було: "а мене за що".
ще не зовсім свідоми Показати IP 20 Грудня 2018 17:00
Слухав російську музику і буду слухати. Біля ДДТ, Парку Горького, Гребенщиков,Наутілуса та Аліси "свідомі" укровиконавці і близько не стояли та й стояти не будуть
Я Показати IP 20 Грудня 2018 17:19
мудаки.. тарифний геноцид і роттердам+ вони забороняти не хочуть а тут ... крила в обранців народних повиростали... нікому те кодло розігнати
21 Показати IP 20 Грудня 2018 17:20
той "депутат" хоть знає що означає публічне використання?
Клава Показати IP 20 Грудня 2018 17:31
Дуже сильне рішення.. Держава зміцнює... Тупей нічого не могли придумати. Автора видно по алкогольному сяйву в очах...
дідо Показати IP 20 Грудня 2018 17:33
ПУБЛІЧНЕ використання.... свою пошлі шансони та плоскі жарти можете у себе дома слухати.
Лучанин Показати IP 20 Грудня 2018 17:54
Всё, сегодняшнего дня только русскоязычная музыка в машине, и только громко. Посмотри, что эти м*даки мне сделают.
Мдаааа Показати IP 20 Грудня 2018 18:29
А чому ж тоді напівросійського, напівфабриката, Монатіка незабороняють, російського блазня Потапа і всі його нікчемні проекти! Тобто ти відмовся від нормальних, зі смислом, витворів музики, а слухай цей словесний понос, що зараз на наших екранах, який же ж до того виконується на тій же россійській мові воосновному!
Sapiens Показати IP 20 Грудня 2018 18:31
У поп-музиці, як і у російському шансоні, є приємні винятки змістовних пісень. А рок-музику хай спробують тільки заборонити!!! Під час війни люди німецьку знали, то тільки на руку було - треба знати, про що думає і говорить ворог. А в громадських місцях, зокрема, маршрутках, взагалі хай тихо буде, а то може комусь не до смаку "Смерека" чи примітивізм Дзідзья, а змушені слухати, хоч- не-хоч, як і російські пісні.
Ого Показати IP 21 Грудня 2018 00:39
Треба нажалітися на луцький Сільпо. Вони крутять рекламу з російським танцем з опери Чайковського "Лускунчик" :)
Маннергейм Показати IP 21 Грудня 2018 00:50
Цапська музика, особливо якісна, тим і небезпечна, що підтримує наш зв'язок з "уззкім міром". Цього не розуміють чи "не розуміють" дві категорії людей - яким байдуже на Україну, і які проти України відповідно. І ті, і інші - ресурс "уззкого міра". На ничку хоч шуфутінського з сєктором газа слухай, хоч в задній прохід суйся - то особиста справа. Транслювати ж це для загалу - це вже позиція, "за уззкій мір". Це різновид "гєоргієвскай лєнтачкі". Уміляють борці за "уззкій рок", який їм "заборонили публічно слухати". Там справді є непогані речі, але їх публічно слухав незначний відсоток. Це як, прикриваючись Пушкіном, просувати тут різну недолітературу про "попаданців". Українська попса така сама гівняна попса, як і цапська. Проте цапська попса апелює до цапських архетипів - їх зони, їх мусорів, їх дєсанту, їх мови зрештою. І чим цього в нас менше, тим ми далі від "уззкого міра". Чим менше спільного, тим краще. Український рок, крім КОМУ ВНИЗ і Плача Єремії, відстає від цапського. Але не від сучасного цапського, а від цапського 1980-х. Сучасний цапський рок, за невеликим виключенням, транслює "уззкій мір" чи є різновидом попси. Майже всі цапські гурти, непогані у 1980-х, перетворились на самозаперечення. Колись співали за свободу, а зараз за уззкій мір. Всі ті Аліси, Чайфи, БГ (у варіанті лайт), фанАрії, Пікнікі, Крєматорії і т.д. - рупори цапства. Коротше, пропаганду ворога треба припиняти. Пропаганда цапів в тому і полягає, що ми однакові, нам нема чого ділити, у нас є "спільні зовнішні вороги" (ляхи, буржуї, західні гомосоціалісти). Так завалили Гетьманщину, так завалили УНР, так валять зараз. Чим далі від цапів, тим краще. Відмова від цапського культ,продукту є вимого військового часу. Хоча, коли би відмовились раніше, то не було соціальної бази "уззкого міра". А те хороше, що є в цапській культурі, можна буде сприймати лише після розвалу Росії, себто після того, коли Росія перестане являти загрозу.
21 до Маннергейм Показати IP 21 Грудня 2018 11:24
Яке ти хворе... мені тебе шкода
Женя_каратіст Показати IP 21 Грудня 2018 06:59
Ха-ха.. Я в сраці мав на вашу заборону, краще забороніть бюджетні гроші красти)))
Проти Показати IP 21 Грудня 2018 09:29
І чим вони краще за радянських політиків ,які теж нам вказували на те що ми маємо думати і що слухати. Надайте достойну альтернативу їхній музиці,ось тоді і можете щось забороняти.
російськомовний прод Показати IP 22 Грудня 2018 16:59
А як же захист прав національних меншин, їх конституційне право? А як бути з радіо та телебаченням, їх будуть блокувати? Сьогодні їхала в маршрутці , як навмисно звучали російськомовні пісні, при чому різних років 80-х, 90-х, 2000. Як бути з маршрутчиком, за яким законом його карати, чим це передбачено на законодавчому рівні??? На старому ринку часто стоять особи чоловічої статі у військовій формі, з палатками і крутять реально шансон, пісні на російській мові, з ними що і як можна зробити? Для чого це бред приймати, який абсолютно не законний? Немає інших проблем у Луцьку, на Волині.
ПРОти також Показати IP 24 Грудня 2018 20:53
Ніде не можу знайти повний текст рішення. Що саме заборонено і яке покарання?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus