USD 38.85 39.20
  • USD 38.85 39.20
  • EUR 38.90 39.40
  • PLN 9.80 9.97

На Волині добудовують шведське містечко для переселенців

28 Вересня 2022 23:29
Невеличке село Озеро у Волинській області, що в Ківерцівській громаді, згодом стане прикладом для всієї України. У ньому будують містечко для переселенців.

Як пише ТСН, загалом тут житиме 300 осіб, а це понад 50 українських сімей, які втратили житло через повномасштабне вторгнення Росії.

Мінімістечко організували на території оздоровчого табору. З перших днів війни приміщення табору стало місцем перебування переселенців. А далі розпочалась робота, аби максимально утеплити і розширити площу для будівництва. Для цього була потрібна потужна команда.

15 серпня на територію містечка вже приїхала перша вантажівка з будівельними матеріалами зі Швеції, а згодом ще чотири машини розвантажились серед лісу, щоб збудувати житло у вкрай короткі терміни.
«Головне дати людям відчуття комфорту і уваги, не залежно від того, звідки вони приїхали, Волинь стане для них ще однією домівкою», – переконаний член координаційного центру ОВА Назар Романюк, який опікується будівництвом містечка.

Наразі будівельники вже завершують ремонт спального приміщення загальною площею 300 квадратних метрів та їдальні. За час реалізації проекту перекрили 750 квадратних метрів даху. Для роботи використали понад 100 тонн будівельних матеріалів. Нині тут живуть переселенці, які усім забезпечені: житлом, їжею, одягом, за потреби – медициною. Інша частина приміщень вже готова на 70%. Після завершення будівництва тут розселять ще 150 осіб, які матимуть теплі, охайні умови для життя.

Саме так село Озеро Ківерцівської громади на Волині стало їхньою другою рідною домівкою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus