USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

На Волині дві бригади медиків рятували чоловіка з гострим інфарктом

25 Вересня 2018 16:38
До диспетчерської Центру ЕМД о 15.28 надійшов виклик із села Носовичі Ківерцівського р-ну, в якому 59-річний чоловік скаржився на пекучий біль за грудиною. Фельдшер ЕМД прибувши на місце виклику обстежила хворого, зняла кардіограму і одразу діагностувала гострий інфаркт міокарду, інформує Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Передавши кардіограму на консультативно-телеметричний пост центральної оперативної диспетчерської керівник бригади ЕМД отримала підтверджений діагноз: «Гострий інфаркт міокарду з елевацією ST».

Медик негайно почала надавати чоловіку необхідну медичну допомогу. Враховуючи стан пацієнта було прийняте спільне рішення старшого лікаря та лікаря-консультанта про термінову госпіталізацію хворого.

В зв’язку з тим, що відстань до лікувального закладу, де знаходиться реперфузійний центр складала понад 45 км. - хворому було запропоновано ввести «Металізе», препарат який розчиняє причину інфаркту – тромб у коронарній артерії. Для проведення маніпуляції назустріч фельдшерській бригаді ЕМД з м. Луцька виїхала лікарська бригада ЕМД. Бригади ЕМД зустрілися в районі с. Дерно, і в кареті швидкої успішно провели тромболізис.

В стані середньої важкості пацієнта для подальшого лікування доставили в реперфузійний центр ЛМКЛ.

На сьогодні діє державна програма МОЗ, в рамках якої проводиться тромболітична терапія препаратом «Актилізе» при ішемічному інсульті. Маніпуляцію проводять в стаціонарі лікувального закладу хворим, яким встановлено діагноз «Ішемічний інсульт». Бригада ЕМД транспортує хворого до лікарні, для підтвердження діагнозу, де йому обов’язково проводять комп’ютерну томографію. Лише після підтвердження діагнозу «Ішемічний інсульт» проводиться тромболізис. Для проведення тромболітичної терапії Центр ЕМД Волинської області має можливість транспортувати хворих до Луцької міської клінічної лікарні із Ківерцівського, Рожищенського, Маневицького, Горохівського районів.

Реалізація цієї програми дає можливість зменшити кількість пацієнтів з важкою інвалідизацією внаслідок гострого порушення мозкового кровообігу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Волиняка Показати IP 25 Вересня 2018 19:32
Молодці канешно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus