USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині голова РДА привітала чоловіка фестивалем, – ЗМІ

8 Червня 2018 14:29
Фестиваль «Олександрівські світанки» відбувся у селі Олександрівка 3 червня. Захід, який став справжнім святом для місцевих мешканців, відбувся за підтримки Рожищенської райдержадміністрації.

Про це інформує «Під прицілом».

Для глядачів виступало багато артистів, народних гуртів та ансамблів, а для дітей працювали розважальні майданчики.

Однак у цього заходу є інша сторона.

Як розповідають жителі Рожищенського району, насправді ж фестиваль був приурочений до дня народження скандального депутата Копачівської ОТГ від цього виборчого округу Олега Савчука. А гроші з бюджету району на масштабні гуляння виділила його дружина Інна Гайворонська, яка сама наразі очолює РДА. Так подружжю вдалося поєднати приємне з корисним – і започаткувати фестиваль для виборців Савчука і дружно відсвяткувати його іменини, зазначає видання.

Нагадаємо, Олег Савчук свого часу був призначений очільником Рожищенської РДА президентом Віктором Ющенком за рекомендацією Володимира Бондаря. Однак у 2008 році його з ганьбою звільнили «за неналежне виконання службових обов’язків». Зокрема, через дерибан землі у Копачівці.

У 2010 році міський голова Луцька Богдан Шиба «реанімував» Олега Савчука, призначивши директором КП «Зелене господарство». Але й тут діяч впровадив корупційні схеми і цього ж року був позбавлений посади.

З 2015 року його дружина Інна Гайворонська очолює Рожищенську РДА. Її призначення супроводжувалось шинами, гучним скандалом і серйозним супротивом громади. Діяльність Гайворонської регулярно критикують мешканці району, а депутати райради двічі не підтримували звіт чиновниці.

Інна Гайворонська на фестивалі «Олександрівські світанки»

Але повернемось до фестивалю «Олександрівські світанки».

«Наскільки б його не зображували, як мистецький, численні вітання для чоловіка зі сцени підтверджують заяви мешканців ОТГ, що насправді свято було організоване головою РДА до дня народження Олега Савчука. Відзначимо, що у минулому році районне управління культури на замовлення Гайворонської організувало Савчуку менш масштабне, але теж пафосне привітання. Зокрема, минулоріч о 6 ранку на Підлісках працівники Будинку культури з оркестром співали «Многая літа» та інші вітальні пісні», - зазначає Під прицілом.

Олег Савчук (крайній справа) на своєму фестивалі-дні народження

На підтвердження думки про сімейність фестивалю, на святі «Олександрівські світанки» був присутній заступник голови Волинської ОДА, його кум Сергій Кошарук. Він запропонував зробити цей фестиваль щорічним.

«Ідея дійсно варта підтримки, адже кожного року за державний кошт можна влаштовувати масові гуляння на честь дня народження депутата. Чи схвалить таке марнотратство громада Рожищенського району і як такі дії оцінить керівник Волинської ОДА, наразі невідомо», - додає наостанок Під прицілом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Гайворонська Інна Показати IP 8 Червня 2018 15:20
Щиро дякую порталу анонімних публікацій за хороші фото із фестивалю та Ігорю Ярому. Приділена увага свідчить про те, що захід вдався на славу та на заздрість адептам пані із косою та бороданя із зеленню. Прошу всіх ознайомитись із розпорядженням Рожищенської РДА від 11.04.2018 р. №140, яке пройшло експертизу юстиції, де чітко регламентовано щорічність фестивалю. Окрім того, офіційно повідомляю, що жодної бюджетної гривні не було витрачено на проведення свята для дітей та громади села.
Савчук Олег Показати IP 8 Червня 2018 15:42
Дякую люба за свято!
Отг Показати IP 8 Червня 2018 15:43
Савчук і Гайворонська - 2 гн*ди, гнати в шию Інночку
район Показати IP 8 Червня 2018 16:45
Завдяки Гайворонській у Рожище є сучасний стадіон із штучним покриттям, автобан Рожище - Сокіл, уся молодь працює в районі, а сирзавод щодня випускає кілограми парфумів у повітря. Дякуємо тобі царице, що ти вирішила наші усі проблеми, тепер можна й пофестивалити
ДО ГОЛОВИ ОДА Показати IP 8 Червня 2018 21:10
Наведіть порядок в цнапі даної рда, працівники якого ржуть як коні.Стоячи у черзі до нотаріуса таке враження, що знаходишся у якомусь цирку, а не в державній установі. ЦІКАВО КУДИ ДИВИТЬСЯ КЕРІВНИЦТВО РДА? ЦЕ ПРОСТО ЯКИСЬ ЖАХ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus