USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

На Волині керівник підприємства давав прокурору 10 тис. хабара, щоб припинити перевірки

29 Жовтня 2020 22:23
На Волині керівник двох підприємств надав начальниці Ратнівського відділу Ковельської місцевої прокуратури 10 тисяч гривень хабара задля припинення перевірки достовірності виконаних робіт у шкільних вбиральнях.

Про це стало відомо з вироку Ратнівського районного суду Волинської області

Так, в середині лютого керівник ТзОВ «Волиньліспром» та МПП «Профіт», будучи в службовому кабінеті начальниці Ратнівського відділу Ковельської місцевої прокуратури, запропонував їй неправомірну вигоду.

Керівник підприємств хотів, аби прокурор вплинула на працівників Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області, щоб ті принили перевірку щодо достовірності відображення виконаних робіт по проведенню реконструкції та добудови внутрішніх вбиралень в НВК «ЗОШ 1-3 ступенів» в селі Броди Ратнівського району Волинської області приватним підприємством «Константа М».

Після цього керівник підприємства надав прокурору 10 тисяч гривень неправмірної вигоди в ратнівському кафе «Вікторія».

У суді хабарник повністю визнав свою вину. Допитана в якості свідка начальниця Ратнівського відділу Ковельської місцевої прокуратури розповіла, що вона була старшою групи прокурорів у відкритому кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України по факту привласнення бюджетних коштів під час проведення реконструкції та добудови внутрішніх вбиралень в НВК «ЗОШ 1-3 ступенів» в селі Броди. Тож обвинувачений запопонував їй хабар, аби прининити перевірку.

У підсумку керівник підприємства отримав покарання у виді штрафу – 18 тисяч 20 гривень.

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Ірина Показати IP 29 Жовтня 2020 22:50
Але перевірку припинили же?)
Микола прилуцький Показати IP 30 Жовтня 2020 08:21
Бик дурний..хто ж стільки дає..вона ж обиделась..
Мале пиво Показати IP 30 Жовтня 2020 08:22
І шо, він хотів, шоби за таку суму перевірку припинили ? Ясно, шо прокурор образився, бо за кого вони його мають ! Та за таку суму він і "Добрий день !" не скаже !
Москаль Показати IP 30 Жовтня 2020 08:36
Бог ты мой, ГРУППА прокуроров с другими группами проверяющих проверяют ремонт сортиров. Сколько они наших денег получают? А ремонтники сколько? В этой державе скоро останутся одни проверяющие.
так таки так! до Москаль Показати IP 30 Жовтня 2020 09:52
прокурорам потрібно ж показати .що вони щось...роблять.і звичайно 10тис гр-то ніц не є як для прокурорів так і суддів
Я обідилась Показати IP 30 Жовтня 2020 09:48
Мало дав
Анонім Показати IP 30 Жовтня 2020 14:22
Прикольно. Не за те переймаєтесь. Прокурор займає особливо відповідальне становище. Ч.4 ст.369 ККУ Діяння, передбачені частиною першою, другою або третьою цієї статті, якщо неправомірна вигода надавалася службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище, або вчинені організованою групою осіб чи її учасником, - караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої. Як суд міг засудити до сплати штрафу?
Костючик м.Камінь Ка Показати IP 30 Жовтня 2020 15:09
В м.К.Кащирську місцевий начальник поліції бере хабарі за розпродаж наркоти,слідчі продають...це озвучте яка бездіяльна поліція...
Знаючий Показати IP 30 Жовтня 2020 18:17
Зміг,засудити до штрафу, бо питання за дану особу(Сарапіна В) вирішував колишній голова Апеляційного суду теперішній суддя Конституційного суду Філюк Петро.
Уважний Показати IP 31 Жовтня 2020 18:52
А чому долари зображені, якщо гривні пропонував???
петро Показати IP 1 Листопада 2020 17:38
за ним тюрма давно плаче .красти в дітей і не відповідати це цинічно і зухвало.
громадскість смт.Рат Показати IP 4 Листопада 2020 11:42
Громадскість здивована рішенням суду стосовно Сарапіна. Явно прослідковуються корупція меркантильні стосунки.Виникають питання 1.Чому непроведена ревізія на рахунок списання матеріалів по школі с.Броди і відповідно не доведена до завершення кримінальна справа на підставі якоі виникла неправомірна дача вігоди службовій особі. Чому впутали в справу колишне КРУ і багато інших запитань . Сарапін і його компаньен начальник відділу освіти декілька років підряд займалися зловживаннями , але чомусь все сходило з рук. Вернути справу на дослідування по всих обектах і буде картина розкрадання бюджетних коштів. ТОМУ громадскість Ратного надіеться на обективне не упеджене розслідування кримінальних справ , щоб ті хто зазіхае на кошти громади понесли справедливе покарання і було наукою для інших.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus