USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині керівника медзакладу судили за корупцію, бо він призначив дружину сімейним лікарем

25 Грудня 2022 16:52
На Волині судили керівника КП «Колківський центр первинної медико-санітарної допомоги», який не повідомив про конфлікт інтересів, призначаючи свою дружину на посаду сімейного лікаря.

Про це стало відомо з постанови Маневицького районного суду.

Суд встановив, що т.в.о. директора КП «Колківський центр первинної медико-санітарної допомоги» не повідомив у встановленому законом «Про запобігання корупції» порядку Колківську селищну раду про наявність у нього реального конфлікту інтересів, видавши та підписавши наказ про прийняття на роботу. На підставі цього наказу на посаду лікаря загальної практики – сімейного лікаря Колківської АЗПСМ з 24 березня 2021 року було прийнято його дружину.

Під час розгляду справи директор КП «Колківський центр первинної медико-санітарної допомоги» зазначив, що йому відомо про необхідність дотримання вимог Закону України «Про запобігання корупції».

Він розповів, що під час підписання наказу не повідомив Колківську селищну раду про конфлікт інтересів, оскільки вважав, що в цьому випадку відбувалась ліквідація попередньої установи та призначення працівників до новоствореного комунального підприємства.

Незваєаючи на це, керівник медустанови визнав свою вину у вчиненні адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією. Тож суд оштрафував його на 3 тисячі 400 гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
скептик Показати IP 25 Грудня 2022 18:18
керівник медзакладу не підпадає під дію закону «Про запобігання корупції», оскільки медзаклад не є органом публічного права
Котя Показати IP 25 Грудня 2022 21:20
Да тут усю обласну лікарню треба пересаджати за конфлікт інтересів - всі лікарі між собою переодружені та родичі
Ліна Показати IP 26 Грудня 2022 07:32
Не можуть працювати родичі разом,чи закон не для всіх?
От закон до Ліна Показати IP 26 Грудня 2022 22:09
Не для всіх:) НОВОВОЛИНСЬКА ЦМБ, ТАМ ЩО НЕМА КОНФЛІКТУ ІНТЕРЕСІВ? МАМА ЗАВІДУВАЧ КУХАРУК, А ДОНЯ ПІДЛЕГЛА, ЖАБЮК. Зверталися працівники не раз що порушується закон, але всім чихать.. а до лікарів причепилися

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus