USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині хочуть відкрити ще один пункт пропуску між Польщею та Україною

26 Січня 2021 21:25
На Волині ведуть перемовини щодо відкриття додаткового автопереходу між Україною та Польщею «Адамчуки-Збереже».

Про це йшлося під час масштабної онлайн-дискусії, що відбулась сьогодні за ініціативи громадської організації «Європа без бар’єрів» за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження», повідомляє пресслужба Волинської ОДА.

Участь в обговоренні взяли керівництво Волинської, Львівської та Закарпатської областей, представники Держмитслужби , Держприкордонслужби, Офісу Президента, Офісу віце-прем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, МЗС, МВС, Мінфіну, Міністерства юстиції та науковці. Від Волині участь у дискусії взяв заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт. Чиновник наголосив на тому, що сьогодні для держави важливіше подбати про відсутність черг на кордоні. Задля цього, він пропонує акцентувати увагу на саме на модернізації діючих пунктів пропуску.

«Черги на кордоні не повинно бути взагалі. У нас на Волині, окрім міжнародного автомобільного пункту пропуску «Ягодин», є діючий автомобільний перехід «Устилуг». Ще в 2010 році для комплексної реконструкції цього МАПП було виготовлено проєктно-кошторисну документацію. У 2018 році було виконано роботи із коригування проєкту. На його розбудову необхідно 216 млн грн. Для держави – ця сума є досить посильною. Сьогодні від Луцька до Володимира-Волинського є нова дорога, створена інфраструктура , залишилось відремонтувати ділянку дороги від Володимира-Волинського до Устилуга. Я думаю, що проблеми із цим не виникне. Якби ми дійсно хотіли позбавитись черг, ми б давно це зробили», – наголосив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Страж кордону Показати IP 26 Січня 2021 22:19
Якби ви вміли і мали на то гроші - то це давним-давно можна було би зробити ! Більше двадцяти років мусолять і мусолять ! З Адамчуками вже задовбали ! Кожна тимчасова влада приходить на рік-два, морщить лоба і кожного разу розроджується геніальною ідеєю ! Але, шо митна служба на режимну зону, шо область на дороги та інфраструктуру грошей як не мали так і не мають. І того разу з того роя не ... . А вони, блін, на поляків стрілки переводять ! І коли вже за нереалізовані обіцянки будуть наказувати ? Їм вже навіть не соромно, шо їх народ за імпотентів має ! Посиділи - по314зділи - розійшлись !
Сусід Показати IP 26 Січня 2021 22:50
Потяг до Хелма відновлять.
Свідок Показати IP 27 Січня 2021 08:56
Новий старий лохотрон. Купа народу, і з Луцька теж, викупила землі під майбутні магазини і склади і... А тепер знову розкручують тему, щоб перепродати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus