USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Волині хочуть відзначити річницю відновлення Української Держави

6 Квітня 2016 22:10
На загальнообласному рівні урочисто відзначити цьогоріч 75 річницю Акту відновлення Української Держави (30.06.1941) пропонують у Волиньраді.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією 6 квітня.

Члени комісії рекомендували підтримати проект рішення про відзначення на території Волинської області.

«Цьогоріч Україна відзначає 75-річчя проголошення Акту відновлення Української Держави, що був виголошений у Львові 30 червня 1941 року. Організація Українських Націоналістів під проводом Степана Бандери задекларувала цим Актом не лише бажання жити в незалежній державі. Як свідоцтво про народження, що підтверджує факт реєстрації народження дитини, – цей Акт став свідоцтвом про незалежність, що підтверджує факт існування української нації», - зазначають автори проекту рішення.

Голові Волинської ОДА рекомендують розробити, затвердити та забезпечити реалізацію у 2016 році комплексу заходів із відзначення на території області 75-річчя Акту відновлення Української Держави, вирішити питання щодо їх організаційного, методичного, фінансового та матеріально-технічного забезпечення.
«Доручити керівникам відповідних виконавчих органів забезпечити проведення у загальноосвітніх навчальних закладах, бібліотечних установах, закладах культури області уроків, виховних годин, «круглих столів», тематичних виставок, культурно-мистецьких акцій, інших тематичних заходів, приурочених до 75-річчя з дня проголошення Акту відновлення Української Держави, висвітлення повної та об’єктивної історії збройного національно-визвольного руху українців у 40-50-их роках ХХ століття.

Рекомендувати керівникам вищих, середніх спеціальних, професійно-технічних навчальних закладів області, комунальної установи «Волинська обласна Мала академія наук»:

– забезпечити проведення науково-практичних конференцій, інших тематичних заходів, приурочених до 75-річчя з дня проголошення Акту відновлення Української Держави;

– включити теми, присвячені 75-річчю з дня проголошення Акту відновлення Української Держави, до переліку тем відповідних конкурсів, рефератів, курсових та дипломних робіт.

Рекомендувати редакторам обласних (регіональних) засобів масової інформації та комунікації організувати тематичні публікації, теле- і радіопередачі, присвячені 75-річчю з дня проголошення Акту відновлення Української Держави, та сприяти висвітленню заходів, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням 75-річчя з дня проголошення Акту відновлення Української Держави.

Рекомендувати керівникам органів місцевого самоврядування області спільно з місцевими державними адміністраціями розробити, затвердити та забезпечити реалізацію заходів із відзначення 75-річчя з дня проголошення Акту відновлення Української Держави – на місцевому рівні», - йдеться у документі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus