USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку хочуть відзначати річницю Акту відновлення Української Держави

3 Травня 2016 19:00
30 червня 1941 року був проголошений Акт відновлення Української Держави. В Луцьку пропонують відзначати цю дату, залучивши істориків та громадськість.

Про це стало відомо під час 7 сесії міської ради 27 квітня.

Депутат міської ради Микола Федік нагадав, що цього року Україна відзначатиме 75 річницю проголошення Акту відновлення Української Держави.

«ОУН під проводом Степана Бандери задекларувала цим не лише бажання жити в незалежній державі. Проголошений між молотом і на ковальнею, між Гітлером і Сталіним, Акт відновлення Української Держави став одним із найяскравіших символів української національно-визвольної боротьби. Він і сьогодні надихає українських воїнів, захисників східних кордонів України у боротьбі за відновлення територіальної цілісності нашої держави», - пояснив депутат.

На його думку, відзначення 75-річчя Акту відновлення Української Держави матиме важливе значення не лише для відновлення пам'яті про героїчне минуле української нації, але й для захисту сьогодення та виховання нових поколінь українських патріотів.

Тому він у своєму запиті попросив розробити та втілити комплексну програму заходів щодо відзначення у Луцьку 75 річниці проголошення Акту відновлення Української Держави, а також він заважив, що до цього процесу варто долучити істориків та громадськість. Депутати підтримали запит колеги.

До слова, 7 квітня 2016 року Волинська обласна рада прийняла проект рішення «Про відзначення на території Волинської області 75-річчя Акту відновлення Української Держави (30.06.1941)». Крім того, депутати облради вирішили звернутися до Верховної Ради України щодо підтримки проекту відповідної Постанови Верховної Ради України «Про урочисте відзначення на державному рівні 75-річчя з дня проголошення Акту відновлення Української Держави (30.06.1941)».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Показати IP 4 Травня 2016 06:33
А може відразу і день народження Гітлера відсвяткуємо на державному рівні? Це вже яке задзеркалля...
Одесит до Лучанка Показати IP 4 Травня 2016 11:29
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus