USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

На Волині, Львівщині і Донеччині страйкують шахтарі

9 Грудня 2020 10:52
Гірники низки шахт Волині, Львівщини і Донеччини припинили роботу, вимагаючи погашення заборгованості по заробітній платні.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, передає Укрінформ.

За його інформацією, у м. Нововолинську гірники другої зміни шахти «Бужанська» зі вчорашнього дня залишаються під землею – відмовляються виїхати з шахти. На шахті «№ 9 Нововолинська» працівники першої зміни відмовилися спускатися в шахту і організовано рухаються в бік будівлі адміністрації об’єднання ДП «Волиньвугілля».

На Львівщині 75 гірників третьої зміни шахти «Лісова» ДП «Львіввугілля» спустилися в шахту, але відмовляються приступати до роботи.

На Донеччині з минулого тижня протестують гірники шахти «Україна» (ДП «Селидіввугілля»). Також на шахті «Капітальна» у м. Мирнограді шахтарі остаточно припинили всі роботи. На цей момент перекривають дорогу в центральній частині міста, в районі будівлі міської ради.

Крім того, нагадав Волинець, у Києві біля будівлі Кабінету Міністрів сьогодні проходить акція протесту працівників ДП «Східний гірничозбагачувальний комбінат» з вимогами погасити 143 млн грн заборгованості із заробітної плати перед працівниками ДП «Схід ГЗК», відновити повноцінну роботу підприємства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
правдиваЯ Показати IP 9 Грудня 2020 11:02
І так кожного місяця... :))) Чому ж лікарі не виходять, не полишають хворих і не страйкують?! Ті шахтарі вже зажерлись і на них заробляють олігархи! Треба вже давно ті шахти закрити, щоб не смоктали бюджет або віддати у приватні руки і нехай розрулюють якщо буде прибуток! Крапка!
ха-ха до правдиваЯ Показати IP 9 Грудня 2020 11:32
як закриють шахти, то олігархам буде ще краще, будуть все вугілля возити через Ротердам і заробляти мільярди :(
Святому Миколаю Показати IP 9 Грудня 2020 11:08
Чи не міг би ти одного із своїх оленів нам залишити замість президента?
777 Показати IP 9 Грудня 2020 11:50
Большая половина шахт убыточны. денег на модернизацию и закрытие равно как и на зарплаты у государства нет.так что страйкуй не страйкуй получишь буй!
911 до 777 Показати IP 9 Грудня 2020 12:17
Так от ні! Вони кожного місяця їм виділяють на зарплату, а вугілля олігархів і держава потім переплачує за його купівлю і виходить, що за наші податки, з бюджету, ми купуємо те вугілля, а дешеві атомні станції закриваємо або "на ремонт" ставимо, що призводить до здорожчення електрики! Думай-те...!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus