USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині на всіх рівнях лідирує партія «ЗА Майбутнє». Дослідження

15 Вересня 2020 15:06
Упевненим і беззаперечним лідером серед політичних вподобань волинян є партія «ЗА Майбутнє», а серед ймовірних кандидатів у мери Луцька найбільшу довіру висловили лучани Ігореві Поліщуку.

Соціологічна група «Рейтинг» оприлюднила результати опитування, яке проводилось протягом 10-14 вересня серед мешканців Волинської області.

Зокрема, 69% респондентів відповіли, що обов’язково візьмуть участь у місцевих виборах, ще близько 20% - вагаються, чи брати участь, 10% - малоймовірно, що голосуватимуть. До слова, старше населення планує активніше брати участь у місцевих виборах, аніж молодь.

Лідером у рейтингу партій до обласної ради є партія «ЗА Майбутнє», яку готові підтримати 37,8% серед тих, хто буде голосувати та визначився із вибором.

Наступні голоси розподілилися так: «Слуга народу» - 12%, «Європейська солідарність» 11,7%, «Батьківщина» - 9,9%. На межі прохідного бар’єру Радикальна партія (5,4%) та «Свобода» (4,3%). Іншим партіям симпатизують менше 4%. Не визначились із вибором – близько 18% опитаних.

Так само лідерську позицію утримує партія «ЗА Майбутнє» і у рейтингу до міської ради. Її представників готові обрати 30,4% серед тих, хто буде голосувати та визначився із вибором. На другому місці - «Європейська солідарність» (14,7%), далі йдуть громадський рух «Свідомі» (13,8%), партія «Слуга народу» (9,1%), «Свобода» (6,4%) і «Батьківщина» (6,2%). Інші партії мають рейтинг нижче 4%. Не визначилися з вибором близько 13% респондентів.
Серед кандидатів у мери лідером є Ігор Поліщук від партії «ЗА Майбутнє». За нього готові віддати голоси 39,5% серед тих, хто голосуватиме та визначився із вибором. 10,7% готові підтримати Романа Бондарука від партії «Слуга народу», 10,5% - Вусенко Юлію від партії «Європейська солідарності», 9,9% - Шибу Богдана від партії «Голос», і 9,1% - Надточій Аллу від руху «Свідомі». 4,9% мають намір підтримати Миколу Федіка від партії «Свобода», та 4,5 % - Чебелюк Ірину від партії «Батьківщина». Не визначились за кого голосуватимуть близько 18-19% опитаних.

Загалом опитування показало, що 41% опитаних часто слідкують за політичними новинами в Україні. 26% роблять це інколи, 22% – рідко і лише 12% взагалі не цікавляться політикою. Політичними подіями в області часто цікавляться 30%, інколи – 30%, рідко – 27%, взагалі не цікавляться – 13%. Відносно вищий рівень інтересу до політичних новин спостерігається серед старшої категорії населення, чоловіків та мешканців обласного центру.

Як зазначила очільниця Волинської обласної організації партії «ЗА Майбутнє» Ірина Констанкевич, ці результати опитування – показник спільної роботи нашої партії, її лідера і місцевих громад.

«Результати соціологічного дослідження «Рейтинг», якщо відверто, не стали для мене несподіванкою – ми й раніше періодично отримували соціологічні далі, аби звіряти нашу діяльність з оцінкою волинян, - зазначила Ірина Мирославівна. - Поруч з тим, результати «Рейтингу», які свідчать, що на Волині ми – лідери, дуже важливі: адже їх оприлюднила одна з найавторитетніших в Україні соціологічних установ і в їх достовірності ніхто не сумнівається».

«Окрім того, ці результати демонструють позитивну динаміку. А отже – свідчать про правильно вибрану стратегію нашої роботи, яку зрозуміли і оцінили волиняни. І, зрештою, мушу додати, що це – не межа! У нашої політичної сили є значний потенціал - це авторитетні, знакові, дієві люди, які будуть балотуватися від партії до різних органів місцевої влади, і далі підніматимуть її авторитет і впізнаваність. Таких людей на Волині – майже 1 600! Це багато. І ми вважаємо, що це закономірний показник спільної нашої роботи» - додала народна депутатка.

«Окремо відзначу діяльність нашого лідера Ігоря Палиці, який послідовно упродовж багатьох років відстоює інтереси нашої області. А люди такий патріотизм шанують» - зауважила Ірина Констанкевич.

Аудиторія опитаних: мешканці Волинської області від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю. Вибіркова сукупність: 1600 респондентів (похибка не більше 2,4%), у т.ч. 638 респондентів – обласний центр (похибка не більше 3,9%). Метод опитування: особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Терміни проведення: 10-14 вересня 2020 р.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus