USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

На Волині не передбачили грошей на оплату роботи лікарів в медкомісіях комісаріатів

4 Лютого 2021 22:22
Пакети медичних послуг не передбачають оплату праці лікарів, яких залучають до роботи призовних комісій.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров`я, материнства та дитинства, 4 лютого.

Начальниця відділу з питань гуманітарної та соціально-культурної сфери виконавчого апарату обласної ради Галина Карнаухова повідомила: обстеження лікарями призовників у військових комісаріатах не оплачуються через НСЗУ.

«Робота призовних комісій та обстеження призовників, їх фінансове забезпечення ніде не регламентоване. Законодавство передбачає, що за лікарями, які працюватимуть в комісіях, зберігається їх робоче місце, зарплата. Але в пакетах НСЗУ це не передбачене окремим рядком. Разом з тим заклади, які отримують гроші за надані послуги від НСЗУ, не вистачає коштів, щоб покривати ці витрати», – пояснила вона.

З її слів, теоретично можна виділяти на це кошти з місцевого бюджету, і так було минулого року. Однак бюджетний кодекс передбачає, що з місцевого бюджету кошти на це можна виділяти за умови відсутності простроченої кредиторської заборгованості. А така заборгованість в обласного бюджету є. Тож фінансувати роботу комісій обласна рада не може.

Депутати розглянули проєкт рішення обласної ради «Про звернення депутатів Волинської обласної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства оборони України, Міністерства фінансів України, Міністерства охорони здоров`я України щодо врегулювання окремих питань організації підготовки та проведення призову громадян України на строкову військову службу».

Члени комісії підтримали проєкт рішення і рекомендують його розглянути на сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ха Показати IP 5 Лютого 2021 01:16
Бо вже немає військоматів. Є якісь центри.
Гаврилюк Показати IP 5 Лютого 2021 08:24
Відмажте пара строковиків і півроку можна навіть на роботу не ходити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus