USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині очікують новий штам грипу, до якого немає імунітету

18 Вересня 2017 14:34
На Волині вакцинуються менше, ніж в інших областях, - таким станом справ медики стурбовані, адже це один із найефективніших способів протидії інфекції.

Про це йшлося під час оперативної наради в облдержадміністрації 18 вересня.

Заступник директора ДУ «Волинський обласний лабораторний центр» Лариса Дудковська інформувала, що цього року грип буде небезпечнішим для волинян, бо прийде новий штам, до якого немає імунітету.

«На Волині восени і взимку циркулюватимуть три штами грипу: Мічиган, Гонконг та Брісбен. Різновид вірусу «А» Michigan/45/2015 (H1N1) для нас новий, він більше агресивний, тому імунна система слабо захищена перед цим вірусом. Аби уберегти себе – варто вакцинуватися, зараз якраз підходящий період. Торік в області вакциновано 0.16% населення, по Україні цей показник значно вищий - 0.3 %. Тому ми будемо проводити семінари, навчання із групами ризику. Також на підприємствах потрібно дотримуватися нормального температурного режиму», - пояснила Дудковська.

Та додала, торік на Волині перехворіли на ГРВІ та грип 177 тисяч осіб, 66% з яких діти. Цей показник на 36% більший за попередній. Збільшуватиметься кількість хворих і цього року, каже Лариса Дудковська, попередньо прогнозують на 17%.

Загалом, торік в Україні перехворіли понад 6 мільйонів населення, з яких 31 людина померла від ускладнень грипу, з них семеро – діти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus