USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині пам’ятку національного значення передають релігійній громаді ПЦУ

2 Вересня 2019 23:38
У безоплатне користування церкву-пам’ятку та дерев’яну дзвіницю отримає релігійна громада Православної церкви України у Горохівському районі, йдеться у розпорядженні тимчасового виконувача обов’язків голови Волинської ОДА від 29 серпня.

Враховуючи звернення керуючого Волинською єпархією Православної церкви України від 16 липня та настоятеля релігійної громади Преображення Господнього Православної церкви України села Квасів Горохівського району Волинської області від 16 серпня, з метою приведення у відповідність до чинного законодавства України користування культовим майном вирішили:

передати у постійне безоплатне користування для релігійних потреб релігійній громаді Преображення Господнього Православної церкви України села Квасів Горохівського району культові споруди: пам’ятку архітектури національного значення (охоронний № 102) та дерев’яну дзвіницю, що розташовані у селі Квасів.

Управлінню культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації доручили: підготувати та подати на підпис голови облдержадміністрації договір про безоплатне користування релігійною громадою культовою спорудою, що є державною власністю; утворити комісію з передачі культової споруди та подати на затвердження акт приймання-передачі майна голові облдержадміністрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus