USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині партія Гриценка дала прихисток «регіоналам», – ЗМІ

16 Січня 2019 15:48
Партія Анатолія Гриценка «Громадянська позиція» на Волині не тільки дала прихисток членам Партії регіонів («регіоналів», як і комуністів учорашніх не буває), але й здалася їм у полон. Що не зробиш, щоб отримати гроші на виборчу кампанію! Тільки невже не розуміє керівництво «найчеснішої партії», що гроші згодом доведеться відпрацьовувати?

Про це повідомляє Район.Рожище.

Це може здатися маревом, але це правда. «Регіонали» захопили керівництво партією Гриценка на Волині й диктують вчорашнім романтикам, які повірили у програму Анатолія Степановича і підтримували його впродовж багатьох років. Підтримували не тільки морально, ідейно, але й фінансово.

ГРОШІ ВИРІШУЮТЬ ВСЕ?

Керівник волинського осередку партії Сергій Чуріков, за даними громадянської мережі «Опора», із 2015 року фактично самостійно утримує місцеву парторганізацію, оскільки він забезпечує 98% її офіційного бюджету.

У 2018 році Чуріков витратив на утримання волинського осередку партії 311 тисяч гривень, ще 190 тисяч гривень переказав на потреби партії через свою фірму – ТОВ «Європейський стандарт Україна».

Для функціонування місцевої парторганізації – це, можливо, й достатньо. Та аж ніяк не для перемоги на виборах Президента, на які зібрався Анатолій Гриценко.

У 2014 році на рахунок кандидата в президенти Анатолія Гриценка надійшло 7,1 млн гривень. Набравши 5% голосів, він посів лише четверте місце. Петру Порошенку перемога тоді офіційно обійшлася у 96,5 млн грн. Друге місце здобула Тимошенко, витративши на кампанію 67 млн.

Перебуваючи в жовтні на Волині, Гриценко давав прес-конференцію. На запитання журналістів, як же він збирається перемагати без розгалуженої партійної мережі і невеликого фінансового ресурсу, лідер «Громадянської позиції» відповів в унісон своєму новому гаслу: «Чесних більше!». Мовляв, чесні люди безплатно будуть працювати в дільничних виборчих комісіях, агітувати, спостерігати за ходом голосування.

Та навіть якби хтось повірив у цю відверту неправду, залишалося питання, де ж Анатолій Гриценко братиме гроші на агітацію, яка на той час уже йшла повним ходом (на білбордах, у виступах лідера партії на всеукраїнських і місцевих телеканалах, з партійної газети, на яку, за даними фінансового звіту партії, лише в липні 2018 року витратили понад 1 мільйон гривень, а далі тиражі лише зростали). Тому Гриценко обмовився, що після прес-конференції зустрінеться з місцевими бізнесменами, охочими його підтримати фінансово. Він, мовляв, так робить у кожному регіоні.

І така зустріч відбулася. В Луцьку на неї прийшли місцеві латифундисти – представники так званої громадської спілки «СПАС» (Самоврядна перша аграрна спілка).

Ми не знаємо, про що вони там говорили, але можемо лише судити по тому, як події в партії розгорталися далі і як на них реагували волинські партійці, які пройшли з «Громадянською позицією» шлях у 3-4-5 років.

Номінально залишивши Сергія Чурікова керівником обласної організації, виборчий штаб на Волині очолив колишній айдарівець і засновник фірми "Морячок-таксі« Олександр Кралюк. Він і «підтягнув» у партію «регіоналів».

Першим «засвітився» екс-голова Волинської обласної організації Партії регіонів (до Башкаленка), нардеп V і VІ скликань від Партії регіонів (5 червня 2012 року голосував за ганебний закон Ківалова-Колесніченка «Про засади державної мовної політики», який посилює статус російської мови) Анатолій Горбатюк. На своїй сторінці у «Фейсбуці» він з кінця жовтня почав постити так звані дорожні карти виборця. Кожен допис закінчується гаслом Гриценка: «Чесних більше!». Горбатюк малює гасла і великими літерами. Тільки чомусь і карти виборця, і гасла розміщує у статусі «для друзів». Відтак під ними максимум 10-15 «вподобайок» (лайків, по-іншому). Це щоб громадські активісти не дізналися, що він уже заступник керівника виборчого штабу Гриценка на Волині?
Скрін зі сторінки Анатолія Горбатюка у «Фейсбуці»

ЧЕСНИМ НАКАЗАНО МОВЧАТИ?

Спочатку активісти партії на Волині зберігали мовчанку. Щоб не зашкодити іміджу лідера. Думали, очевидно, що про такий поворот не знає сам Анатолій Гриценко. Планували доповісти про ситуацію, яка склалася на Волині, під час особистих зустрічей з ним.

Тим часом інші громадські активісти, члени інших партій надали ситуації розголосу. Так, 5 листопада 2018 року депутат Волинської обласної ради, волонтер і член партії «Самопоміч» Костянтин Зінкевич із Володимира-Волинського розмістив на своїй сторінці у «Фейсбуці» допис під назвою "Про те, як працює пропаганда, методички КГБ і агенти Кремля«.

У ньому він розповів про мешканця селища Турійськ, юриста Василя Гута, депутата Турійської районної ради від партії «Реформи і порядок», який тепер став активістом «Громадянської позиції». Про нього Костянтин Зінкевич пише: «Зовсім не ховаючись, пан Василь Гут водить зомбі-хороводи з войовничою московською паствою Новінского, фоткається з людьми у формі УПА, і відбувається цілий вінегрет подій, аби бути на виду».

У дописі Зінкевич звинуватив Василя Гута у співпраці із одним з «основних гаманців волинських «регіоналів», нині засновником фермерського господарства «Аміла», а раніше – начальником Волинської митниці – Романом Микитюком, депутатом Волинської обласної ради від «Нашого краю», також мешканцем Турійська.

Про Микитюка Зінкевич пише: «Колись був митником, нажив великі корупційні статки, звільнили, купив Херсонський нафтопереробний завод. Потім став начальником Волинської митниці, нажив ще більші статки, які тепер декларуються, в основному, під брендом «Аміла». Микитюк в часи Януковича був крутим «пєрцем». Зараз теж творить, що хоче, як типовий феодал. Майдан реально допоміг усім ригам, бо вони не повинні вже здавати десятину для сім’ї Януковичів. Тому вони зміцнюються і збагачуються».

Волонтер наводить деякі факти «успішного» господарювання «фермера» Микитюка: «Всі гімновози господарства Микитюка зливають екскременти в річку, люди гинуть у нього на виробництві у бочках з фекаліями, літаки з цигарками та пілотами падають (вибачте за натуралізм), вплив на митників волинської митниці триває, і ще існує купа всього, що є атрибутами сучасного українського феодала».

За логікою речей, Василь Гут мав би критикувати дії Романа Микитюка. Але він не тільки не робить цього, а донька Гута Антоніна, адвокат, член обласної ради партії «Громадянська позиція», депутат Турійської селищної ради, на своїй сторінці у «Фейсбуці» вітає Микитюка з днем народження, називаючи його «поважною людиною», "хорошим господарем«.
Скрін зі сторінки Анатолія Горбатюка у «Фейсбуці»

Нічого крамольного в цьому, звісно, немає. І це зовсім не доказ співпраці Романа Микитюка і родини Гутів. Але чомусь Антоніну Гут так розлютило розміщення Зінкевичем скріна із її привітанням Романюка, що вона написала під його постом аж зо два десятки коментарів з вимогою прибрати його.

А голова Рожищенської районної організації партії «Громадянська позиція» Валерій Шварцкоп підтвердив слова Зінкевича. «Василь Гут лобіює кандидатуру Ромчика Мартинюка у Володимирі від Громадянської Позиції», – написав Валерій Шварцкоп у коментарі.

Допис Костянтина Зінкевича збурив громадських активістів Володимира-Волинського, і не тільки. На нього змушений був реагувати і голова «Громадянської позиції» на Волині Сергій Чуріков. У коментарі він написав: «1. Члени Партії регіонів не можуть бути в ГП і балотуватись від нашої партії. Це рішення з’їзду, за яке я голосував. 2. Партія не продається і не купується, поки я очільник на Волині...»

Василь Гут відповів Костянину Зінкевичу на сайті «ВолодимирМеdіа», який пов’язують із багаторічним мером Володимира-Волинського Петром Саганюком.

Про Романа Микитюка Василь Гут пише: «Це людина, яку мешканці нашого району не раз обирали в районну та обласну ради. На виборах у 2013 році, коли головним конкурентом був представник від «Батьківщини», за нього віддали свої голоси 80,45 відсотка жителів округу (в районі нараховується 5491 виборець), а на наступних виборах, у 2015 році, за нього проголосувало 3613 виборців (51,75 відсотка). Це людина, яка не відмовляла в допомозі, коли відправляли наших земляків на майдан під час Революції Гідності, та у волонтерській допомозі під час активної фази бойових дій на Сході».

Звертаючись до Костянтина Зінкевича, Василь Гут зазначає: «Але... Вам цього не зрозуміти та, врешті, воно вам і не потрібне. Не зрозуміти вам і того, що починаючи з 2014-го по 2016-й рік на передовій беззмінно ніс службу рідний брат Романа Микитюка – Ігор, на відміну від вас... і про нього до сьогодні там найкращі відгуки».

Тобто надання фінансової допомоги захисникам України і перебування брата екс-митника, «регіонала», який сьогодні – депутат від «Нашого краю», можна вважати індульгенцією за всі минулі діяння? Якщо Микитюк – такий хороший господар, то хай би господарював далі, навіщо йому політика?

А вона потрібна волинським латифундистам, «регіоналам» для власного збагачення. Адже вони сьогодні наживаються на землі селян, яку, користуючись їхньою неосвіченістю і фінансовою безвихіддю, забрали в оренду за копійки. А така партія, як «Громадянська позиція», замість того, щоб захищати інтереси саме простих людей – власників земельних паїв, аби їх завтра, коли в Україні знімуть мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення, вчергове не обібрали, стає на Волині на бік новоявлених феодалів.

За інсайдерською інформацією, намір стати спонсором Анатолія Гриценка на Волині висловив і регіонал Іван Смітюх, голова Ковельської райдержадміністрації часів Януковича, а нині директор ВАТ «Ковельський хлібокомбінат». Це рідний брат Григорія Смітюха, того самого нардепа від Партії регіонів, який у 2014 році, в розпал Революції гідності, зі сцени Антимайдану закликав Путіна в Україну. Зважаючи на те, в Івана Смітюха вільних грошей немає, можна припустити, що в разі отримання «добра» від штабу «Громадянської позиції» її партійні фонди поповнюватимуть гроші одіозного «регіонала», який голосував за диктаторські «закони 16 січня», а зараз у вересні 2018 року підписав разом з чотирма іншими «регіоналами» листа до патріарха Варфоломія, в якому закликав відкласти надання Україні Томосу.
Поки рядові члени партії «Громадянська позиція» мовчать, не бажаючи псувати імідж Анатолію Гриценку перед виборами, окремі волинські «регіонали» не чекають виборів до Верховної Ради, де вони мають намір отримати округи від цієї партії, а вже йдуть на місцеві вибори і перемагають.

НАСАМКІНЕЦЬ

Коли волинські активісти «Громадянської позиції» побачили, що нічого не можуть вдіяти, вони вже й відкрито заявили про те, що «регіонали» проникли у лави партії на Волині й керують тут.

Так, голова Рожищенської районної організації партії «Громадянська позиція» Валерій Шварцкоп 3 січня 2019 року написав у «Фейсбуці»: «Сьогодні відбулась партійна конференція Волинської обласної організації політичної партії «Громадянська позиція». Важко назвати це конференцією, адже правили бал там реваншисти. Факт номер один: партію продають представникам старого режиму Василь Гут та Олександр Кралюк з мовчазної згоди, а, можливо, й ні, Анатолія Гриценка. Все, що відбувається в обласній організації, я як заступник голови партії в області та голова Рожищенської районної організації доповідав Анатолій Степановичу Гриценку. Реакції нуль. У Володимир-Волинську організацію, Нововолинську були заведені люди, дотичні до Партії регіонів та представники клану Саганюка. Гут Василь, який помічений у співпраці з Романом Микитюком та Петром Саганюком, створює підконтрольні їм районні організації партії в багатьох районах області, без згоди на те керівництва організації, членів ради партії та в обхід статуту організації. Цими людьми ведеться масово вливання членів партії. Також на вибори президента під надуманими гаслами залучають кошти від сумнівних людей, тих, хто в свій час фінансував Антимайдани, Партію регіонів тощо. З опозиційної партія перетворюється на маргінальну, партію перевертнів та імітаторів. Брати участь у такому шабаші я не готовий».

Василь Гут йому відповів: «Про партію регіонів та фінансування Антимайдану – ви уявляєте Волинь, яка їде на антимайдан? Ні, отож я теж не уявляю. В нашій команді прекрасні люди, учасники АТО, афганці, яких ви, на жаль, теж не сприймаєте, та багато просто Чесних людей, які сьогодні за час Незалежності України перебували під тиском влади в будь-яких партіях, але залишалися завжди людьми і хочуть, щоб Народ України отримав Президента, який виведе Україну з олігархічного пекла».

Що на це скажеш? Їхали на Антимайдан з Волині люди. Не так багато, як зі Сходу, але їхали. А що членів Партії регіонів...

Перед місцевими виборами 2015 року Анатолій Гриценко в інтерв’ю виданню «Цензор. Нет» заявив: "Ми на з’їзді ухвалили рішення: тих, хто був у Партії регіонів, СДПУ (о) і КПУ, відсікати«.

Невже з того часу в «Громадянській позиції» щось змінилось? Чи, може, Гриценко не знає, що робиться на Волині?

Як повідомлялося раніше, партія Анатолія Гриценка «Громадянська позиція» вдалась до маніпулятивних та незаконних методів агітації. В ківерцівській районній газеті «Вільним шляхом» розмістили передвиборчу агітацію партії Гриценка без відповідного маркування.

Як передає Gazeta.ua, кандидат у президенти України Анатолій Гриценко в прямому ефірі програми «Тема дня» на телеканалі «UA:Перший» агресивно відреагував на запитання ведучого про роль Віктора Балоги у його команді. Роздратований політик намагався уникнути прямої відповіді та перевести тему розмови. Фрагмент інтерв’ю на власній сторінці у мережі Facebook опублікував журналіст Данило Мокрик.
.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Яструб Т.М. Показати IP 16 Січня 2019 17:47
Гриценко є політична повія , раз так поступає . Для нього головне дорватися "чесно" до влади ..., так він і буде "розбудовувати " країну !!!
Можливо Показати IP 16 Січня 2019 21:07
Лозунг *чесних быльше* маэ звучати так *между ворами все должно быть по-чесному*
вояк Показати IP 16 Січня 2019 21:11
Заппитання до головного редактора Волинських новин:"Чому немає прізвища автора цієї брехливої статті? Боїться понести справедливу відповідальність за неправдиву інформацію?Так понесе_головний редактор,з дозволу якого розміщена наклепницька інформація.Писати потрібно тоді,коли редакція,чи журналіст(и) самі провели журналістське розслідування(поспілкувавшись з головою партійної організації,членами партії),зробивши ретельний аналіз,тоді викладати на шпальти видання.А ви слухаєте демагогів,а по-просту ворогів Громадянської позиції,друкуєте неправдивий мтеріал,тим самим підігриваєте негативні настрої в громадян щодо Громадянської позиції.Ганьба цьому писаці,ганьба головному редактору і виданню Волинські новини вцілому!!!
грицацуй до вояк Показати IP 16 Січня 2019 22:16
Да успокойся вже ти гут з своєю писаниною про справедливість чесність і патріотизм)))) А ти сам то хто??? На кого робиш, кому докладуєш, куму молишся???? З твого благословіння разом з кралюком ви продали партію своїм браткам - регіоналам нашого краю. Ганьба якраз тобі двуликому янусу. Можеш застрілитись вже бо твій патрон ніколи не стане президентом.
вояк до грицацуй Показати IP 17 Січня 2019 10:06
Ти є дибіл з повною деменцією!!! Я абсолютно ніякого відношення не мав і не маю до регіоналів.Кралюка не знав і не знаю.А тобі хочу сказати,що скоро почнете ви стрілятись.Не довго залишилось чекати.І знову ж таки_не дибілам судити (бо ж дибіл),хто стане президентом. Президент Богом вже призначений.Нам залишилось проголосувати.Зрозумів недоумку?
Василь Михайлович Показати IP 17 Січня 2019 11:34
Пан Гриценко в 2018р. при проведенні акцій протесту пенсіонерами ЗСУ і МВС перед Верховною Радою ні одного разу не долучився до них і не прибув щоб їх підтримати , його все влаштовувало. Він будучи МО України запровадив спеціально різні доплати, щоб не змінювати посадові оклади , щоб не перераховувати пенсії . А сам "тихенько" живе на свою пенсію з "богатою" дружиною ... Не смішіть !!!!!!!! Пенсіонери ЗСУ і МВС та їх сім'ї в приблизній кількості 3 млн.чол. його "підтримають" самі і сусідам передадуть таку пораду !!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus