USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чого не вистачає для миру в Україні? Версія Анатолія Гриценка*

6 Жовтня 2014 16:30
Миру можна досягти двома шляхами: перемога або капітуляція. Те, що нині відбувається в Україні, – не можна визначити миром, це більше скидається на здачу української землі. Але агресора можна перемогти.

Про це розповів лучанам лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко під час зустрічі вчора, 5 жовтня.

Головна відповідь, яку хотіли почути лучани з уст кадрового офіцера, колишнього Міністра оборони, стосувалася питання «Як досягти миру в Україні?»
.

З його слів, головне, що потрібно для перемоги, в країни є: і дух, і сили, і засоби. Та зараз 72% населення Донбасу живе на території, яка перебуває під контролем Путіна. Поки діє перемир’я, ворог нарощує свою міць і обстрілює солдат ГРАДАМИ, коли їм наказано «стояти». Натомість керівник партії Президента Юрій Луценко закликає місцевих у телеефірі брати зброю і влаштовувати партизанське ополчення, фактично посилаючи цих людей на смерть.


«Якщо військам дали команду «стояти», то підбурювати людей до партизанської боротьби - неправильно. Ще аморальніше з його боку - називати Лугандоном нашу землю, наших людей. «Громадянська позиція» переконана: мир буде лише тоді, коли нашу територію звільнять від російських солдатів, зброї, терористів. Доки вони будуть залишатися на нашій території, ніякого миру не буде. Мир можна досягти двома шляхами - перемоги або капітуляції. Третього немає», - каже політик.


Анатолій Гриценко переконує: час, коли захоплені десятки тисяч кілометрів, коли українці перебувають у заручниках, а кордон неконтрольований – назвати миром аж ніяк не можна. До слова, його старший син уже півроку воює на Сході в зоні АТО.

«Після оголошення припинення вогню ворог захопив ще 2,5 тисячі кілометрів нових територій. У нас не вистачає мізків, відповідального керівництва і віри в свій народ. Бо сил вистачає. Не армія, не солдат є проблемою. Проблемою є такий міністр як Гелетей, безтолкові командири, яких треба замінити. А ще треба замінити багатьох в уряді. Техніки у нас більше, ніж в десяти арміях деяких країн НАТО, але більша її частина стоїть не готова, хоч восьмий місяць уже йде війна. Тим часом стоять оборонні заводи», - каже Анатолій Гриценко.

Без вдалих кадрових рішень, повернення бойових офіцерів, які пройшли через Афган, миротворчі операції, дипломати нічого не доб’ються, - вважає він. З його слів, мир надовго настане лише тоді, коли Путін зрозуміє, що Україну краще не чіпати, інакше він отримає адекватну відповідь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 6 Жовтня 2014 16:57
Даунбасы, колорады, сепары, лугандоны ... Раньше надо было о вежливости думать, а теперь дай дай им в руки оружие, они все припомнят.
віра Показати IP 6 Жовтня 2014 17:01
Ми хоча без зброі, але також пам'ять маемо!
Анонім до віра Показати IP 6 Жовтня 2014 19:02
Да уж, забыть трудно. Хорошо, если наука впрок пошла.
иван Показати IP 6 Жовтня 2014 17:44
главное что газову трубу непродали : запас в хранилищах есть -худо бедно презимуем етот год : А россия по конрактах через украину обьязана поставлять газ в европу иначе санкции -тут путину и придет едрена вошь
Дончанин до иван Показати IP 6 Жовтня 2014 18:00
А 50% трубы, проданной американцам - это не в счет?
Луганчанин до Дончанин Показати IP 6 Жовтня 2014 19:03
Какие счеты между друзьями?
АТО Показати IP 6 Жовтня 2014 18:49
НЕ ВИСТАЧАЄ ТІЄЇ АРМІЇ ЯКУ ВІН ПОПЕРЕДНИК ПРОСРАВ БУДУЧИ МІНІСТРОМ ЩЕ ДО ПРИХОДУ ЯНУКОВИЧА
Анонім до АТО Показати IP 6 Жовтня 2014 19:51
100%! як був міністром всю армію розкрали і продали, а зараз розказує, фу, бридко, як швидко шкурку поміняв
моня Показати IP 6 Жовтня 2014 21:19
Є ще термін, вимушена оборона.Пан Гриценко такий термін повинен знати.Не готові до війни,увтратили вже і так багато життів..Що далі , знов в атаку..під російські гради.Звичайно диванним стратегам легше, можна і карту намалювать, а потім біля Собору знову хоронить своїх Героїв. Плювався і я на мінські угоди, критикував Президента..Але реально, попереду зима, економіка в важкому стані, ще і війна..Краще зупинитись, якщо вийде.Переозброювати армію,готовити військовий персонал, наводити лад в державі, економіці і мати надію на повернення українських земель..Лізти дальш в війну, це що в петлю.Можна втратити все. і тоді вже тут битись до останнього..А може я і помиляюсь, але коли не гинуть люди все таки краще.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus