USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волині передадуть культову споруду-пам’ятку громаді ПЦУ

28 Липня 2019 17:51
Пам’ятку архітектури національного значення у Камінь-Каширському районі передають в постійне користування громаді Православної церкви України.

Про передачу культової споруди йдеться у розпорядженні тимчасового виконувача обов’язків голови Волинської ОДА.

«Передати в постійне безоплатне користування релігійній громаді Покрови Пресвятої Богородиці Православної церкви України села Нуйно Камінь-Каширського району Волинської області культову споруду пам’ятку архітектури національного значення села Нуйно Камінь-Каширського району (охоронний № 158-м) для релігійних потреб», - йдеться у документі.

Управлінню культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації доручили підготувати та подати на підпис голові облдержадміністрації договори про безоплатне користування релігійними громадами культовими спорудами, що є державною власністю; утворити комісію з передачі культових споруд та подати голові облдержадміністрації на затвердження акти приймання-передачі майна.

Нагадаємо, що статут релігійної громади Покрови Пресвятої Богородиці Православної церкви України села Нуйно, що перейшла до складу ПЦУ, офіційно зареєстрували на початку липня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Історик Показати IP 29 Липня 2019 06:34
Легко чуже забрати, а потім роздавати.....
ТТ до Історик Показати IP 29 Липня 2019 10:18
До історика:Істина!Забрали москалі нашу церкву,Лаври,а повертати не хочуть.Не ріже вам вухо какання та штокання?Рідна мова вам огидна?Українська церква молиться за Україну,владу та військо її. А московська за кого молиться?ДУМАЙТЕ!Хто вбиває наших дітей?Хто благословляв бойовиків на вбивство українців? ...а хто матір зневажає,того Бог карає...Любіть свою церкву,мову та свою Державу тоді добре вам буде.
До Тт Показати IP 29 Липня 2019 10:42
Це коли і в якоі церкви і які москалі забрали церкву?. Коли козаки гинули за православну віру, коли Ленін, Сталін і т. д. гнобили церкву? Де тоді ви були хероі. Була, є і буде Руська церква, народжена у прадавній слов'янській державі Київській Русі, богослужіння в якій проводиться на старославянській мові. А тепер утворилась Стамбульська церква, яка за 2 місяці знову розкололася бо навіть Філарет зрозумів що вона є маріонетка Стамбула і платитиме з кожного приходу доларами в Туреччину. От коли церква стане вільною від Стамбула, тоді і Руська об'єднається.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus