USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У День Незалежності планують об’єднати релігійні конфесії Волині

14 Квітня 2016 11:15
Організувати спільні та одночасні дії духовенства усіх релігійних конфесій Волині хочуть у рамках відзначення Дня Незалежності України.

Про це йшлося під час засідання з підготовки та відзначення в області 25-ої річниці незалежності України 14 квітня у Луцьку.

Голова ОДА Володимир Гунчик висловив побажання, аби Волинська рада церков узгодила спільні дії всіх конфесій під час святкування Дня незалежності України в один час та в одному місці, «а не так як завжди». Потрібно, мовляв, врахувати специфіку кожної релігійної громади та порадитися з представниками конфесій, аби знайти спільну мову. До прикладу, можливо, до заходів на Театральному майдані залучать церковні хори, щоб представники релігійних конфесій були активними учасниками заходів, що проводитимуться на теренах області (не лише у поминальних, а й в святкових заходах).

Начальник управління з питань внутрішньої політики облдержадміністрації Ольга Чубара повідомила, що відбулася низка зустрічей з представниками Волинської ради церков і перед релігійними організаціями порушили клопотання щодо проведення молебнів за Україну та український народ. Так, рада церков погодила проведення урочистого молебню за Україну та виконання святкових піснеспівів в кафедральних храмах усіх конфесій краю. Наразі планують проведення розширеного засідання Волинської ради церков, де порушать це питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ВсезнайкО Показати IP 14 Квітня 2016 15:03
Хороша ідея. Але здається буде як завжди. Але ще до того часу може станеться чудо і найбільший противник подібного Московська Патріархія в Україні прозріє і в черговий раз не покаже свого справжнього лиця
Калігула Показати IP 14 Квітня 2016 15:28
Можна об'єднати в один спільний хор іудеїв, мусульман, буддистів, католиків, протестантів і сектантів. Ну і філаретівці з уніатами сюди гарно впишуться. Тільки не канонічна Церква, оскільки "Блаженний чоловік, котрий не ходить на раду лукавих" (псалом 1, вірш 1).
Юлій Цезар до Калігула Показати IP 14 Квітня 2016 20:40
Краще об"єднатися з іудеями,мусульманами,католиками і протестантами,так,як це чинять по всій Україні, ніж із путінськими недоумками.
Калігула до Юлій Цезар Показати IP 14 Квітня 2016 22:09
Дорога до Бога завжди вузька і терниста, а не широка, устелена трояндами...
Оце Показати IP 14 Квітня 2016 19:03
Комуністичні ідеі так і пруть з наших державників. Вже свого часу пролетарів всіх стран не з'єднали... То вже конфесіі з'єднати хочуть. Провокативний та популістський маневр. Комуняки всіх давили . А ці всіх безпринципно "об'єднати "хочуть. Всі конфесіі моляться за Украіну в місцях своєі молитви. А наші чинуші замість того, щоб об'єднати своі партіі і мільйони для порятунку Держави і голобосого народу організовують -Показушні заходи для відводу уваги від тарифно- цінового геноциду украінців. Це ж треба всім релігіям, ніби немаючим гідності, правил і переконань прогнутися під ініціативи того чи іншого піонера чи комуніста на посаді... Мабуть ці дядьки і тітки до церкви не ходять і на майдані театральному та меморіалі на заходах тільки відмічаються. Скільки заходів проходить на плечах релігійних громад Луцька і просто неба і в залах? Багато! І не варто ставити релігіі в залежність від себе, неосвічене панство. Ви не Бог! Зайдіть до всіх по черзі в місця іх молитв і ви почуєте молитви за вас і Украіну. Може навчитесь і самі молитися за Неньку окрадену і безталанну як народ...
azimov Показати IP 5 Травня 2016 11:48
«Децентралізація освіти у Польщі: досвід для України»: http://decentralization.gov.ua/pics/attachments/2016-02-16-Poland.pdf

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus