USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині планують прийняти програму для забезпечення молоді житлом

7 Жовтня 2019 15:32
У Волинській області хочуть прийняти програму, аби забезпечити молодь власним житлом.

Про це йшлося 7 жовтня під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства.

Так, на розгляд комісії винесли проєкт рішення про затвердження соціально-економічної програми забезпечення молоді житлом у Волинській області на 2019–2023 роки.

Як наголосила директорка Волинського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Тетяна Воробйова, подібна програма діє фактично в усіх областях України, за винятком двох – Волинської та Київської областей.

Вона нагадала, що одна з нагальних проблем, із якою стикнулася країна, – це масовий відтік молоді за кордон. За її словами, втримати молодь можна, зокрема, доступним житлом.
Програму заплановано реалізовувати у два етапи: І етап – 2019–2021 роки; ІІ етап – 2022–2023 роки. Загалом на потреби програми потрібно 26,5 мільйона гривень, із яких 10,6 мільйона – кошти обласного бюджету, ще 10,6 мільйона – гроші міських та районних бюджетів, а 5,3 мільйона – кошти інших джерел фінансування.

Тетяна Воробйова наголосила, що програму на Волині не приймають уже другий рік поспіль.

Натомість станом на 1 січня 2019 року в рейтингу кандидатів на отримання пільгових довготермінових кредитів на будівництво (реконструкцію) та придбання житла у Волинському регіональному управлінні Держмолодьжитла перебувають 325 молодих сімей та одиноких молодих громадян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Їван Показати IP 7 Жовтня 2019 18:01
А то розпустилися до предєла - понап'ялюють вишиванок і ходять, патрійоти такі-сякі, а гроші заробити - так зразу за кордон, на якогось поляка спину гнути. Позакривати нафіг ті кордони і нехай знають ціну куска хліба
Українець до Їван Показати IP 7 Жовтня 2019 22:02
Що ти мелеш? Дурню! Всі і гнуть спини, щоб жити краще, а не за копійки працювати на кусок хліба.
Українець Показати IP 7 Жовтня 2019 22:02
Що ти мелеш??? Всі бажають кращого жиьтя! Поїдь за кордон зароби на кусок хліба, всі думають шо за кордоном платять за гарні очі чи що??? Люди їдуть за кордон, бо в Україні не заробити на те саме житло, а орендувати квартиру не вистачить зарплати. За що ж жити коли немає багатих батьків?
Їван Показати IP 8 Жовтня 2019 16:14
Ой та що ж ви кажете ??? Кращого життя??? КОМУ, скажіть на милість? Отому пану, що має своїх робітників за ніщо? Чи чоловіка з відділу продажу, у якого купите одне житло, а заплатите як за два? Він на вихідні поїде в Єгипет ніжитись на пляжі, а ви підірвете своє здоров'я отим заробітчанством, що вам і квартира та буде вже немила. Що, не так? А ви кажете:" жити краще". От вони і живуть - все краще і краще за рахунок отаких гастарбайтерів, які тратять своє здоров'я. То хто "меле", і кого ви дурнем називаєте?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus