USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку за два роки виділили 16 млн на програму забезпечення житлом атовців

13 Листопада 2018 10:30
За 2017-2018 роки на виконання програми забезпечення на умовах співфінансування учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, бійців-добровольців, а також членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти на 2017-2019 роки з бюджету Луцька було залучено 15 мільйонів 924 тисячі гривень.

Про це йшлося 13 листопада під час оперативної наради у міській раді.

Як розповіла директор департаменту соціальної політики Вікторія Майборода, метою програми є сприяння у вирішенні проблем забезпечення та поліпшення житлових умов лучан – учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, бійців-добровольців та членів сімей загиблих (померлих) учасників АТО на умовах співфінансування. Основною умовою участі в програмі, каже посадовиця, є забезпечення учасниками програми 50% вартості житла за рахунок особистого внеску.

Зокрема, за результатами проведеного аналізу аналогічні програми в інших регіонах України існують лише у Полтаві та Кременчуку, дохідна частина бюджету яких за даними фінансових органів орієнтовно в три рази перевищує дохідну частину бюджету Луцька. Однак в цих містах фінансування по програмах здійснюється за рахунок обласного та міського бюджету по 25%, на відміну від Луцька, де фінансування здійснюється виключно з міського бюджету.

«У 2017-2018 роках обсяг коштів, залучених з міського бюджету, на виконання програми становить 15 мільйонів 924 тисячі гривень, зокрема у 2017 році виділили 8 мільйонів 617 тисяч гривень, у 2018 – 7 мільйонів 307 тисяч гривень», - зазначила Вікторія Майборода.

З її слів, за два роки прийнято позитивні рішення щодо визначення суми співфінансування 43 учасникам програми, в 2018 – 25 учасникам, а станом на 1 листопада цього року співфінасування надано 18 учасникам.

В той же час, наголошує директорка департаменту, в Кременчуці у 2017 році житлом забезпечили лише 6 осіб, а в 2018 році на виконання програми виділили 4 млн. Натомість в Полтаві у 2017 році виділили 12 млн гривень, а цього року лише 900 тисяч гривень.

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, своєю чергою, зауважив, що Луцьк має передові позиції стосовно вирішення житлових питань учасників АТО.

«Фактично останні два роки ця програма виконується і буде виконуватися далі. Сьогодні ми над цим питанням працюємо. Була нарада, де обговорили це питання, і Ігор Поліщук сказав, що обов’язково потрібно виділити один мільйон гривень, і всі підтримали його. Тому я не знаю, звідки пішла недостовірна інформація, що ця програма згортається», - резюмував Григорій Пустовіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus