USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині просять створити укрупнений район із центром у Камені-Каширському. Петиція

9 Червня 2020 21:57
Волиняни висловлюють прохання сформувати укрупнений район із центром у Камені-Каширському в межах Камінь-Каширського, Любешівського, частин Маневицького та Ратнівського районів.

Таку петицію зареєструвала Єфімова Тетяна. Підписати її можна за посиланням.

Нагадаємо, Мінрегіон оприлюднив проєкт майбутніх районів Волинської області, де планують сформувати чотири райони: Володимир-Волинський, Камінь-Каширський, Ковельський і Луцький.

У відомстві наголосили, що це лише перший проєктний документ, який зазнає змін у ході погоджень і попередніх обговорень перед його схваленням.
Як нагадала авторка петиції в колективному зверненні, в рамках реформи децентралізації, яка передбачає закріплення вже набутих успіхів і формування спроможних громад, постали завдання створення нової моделі територіального устрою на рівні районів, чітке розмежування повноважень та функцій контролю різних щаблів управління, а також розвиток форм місцевої демократії.

«Так, експертними колами було розроблено повітову модель, якою, зокрема, передбачалося на Волині чотири укрупнених райони. Тож, враховуючи історичні, демографічні особливості, географічне розташування, інфраструктуру для розміщення органів публічної влади, місто Камінь-Каширський має всі підстави стати центром майбутнього округу (повіту), позаяк є єдиним населеним пунктом серед Любешівського, Маневицького та Ратнівського районів, котрий має статус міста», – наголошено в петиції.

Зазначено, що за підрахунками чисельність жителів укрупненого району з центром в місті Камені-Каширському становитиме не менше 150 тис., а питома вага населення Камінь-Каширського району в новоутвореній адміністративно-територіальній одиниці сягатиме понад 41%. Також Камінь-Каширський – єдиний район в області з позитивним приростом населення.

Відзначено, що місто має розвинену інфраструктуру, зокрема повністю газифіковане, має централізовані водопостачання та систему каналізації, полігон твердих побутових відходів. Також у місті знаходиться значна кількість міжрайонних установ: відділ поліції, територіальний сервісний центр, міжрайонний суд, відділення Фонду соціального страхування, управління Держгеокадастру, відділ ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України», міжрайонна лабораторія державної ветеринарної медицини, медико-соціальна експертна комісія, центральна районна лікарня. Також у Камінь-Каширському найближчим часом відкриють центр надання адміністративних послуг.

Наостанок авторка петиції нагадала, що під час засідання регіональної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів Волинської області, яке відбулося минулого року, більшість членів робочої групи підтримали пропозицію укрупнення регіону до чотирьох районів з центрами у Луцьку, Ковелі, Володимир-Волинському та Камені-Каширському.

«Враховуючи вище викладене, просимо підтримати пропозицію щодо утворення Камінь-Каширського району в межах наявних Камінь-Каширського, Любешівського, частин Маневицького та Ратнівського районів. Це дасть змогу населенню північних районів області отримувати якісні послуги органів виконавчої влади», – резюмовано.

Зауважимо, що в середині травня колективне звернення до волинських нардепів, голів облради і облдержадміністрації реєстрували й мешканці Маневиччини з проханням сформувати укрупнений район у північно-східній частині Волинської області на базі теперішніх Любешівського, Камінь-Каширського та Маневицького районів із центром у селищі Маневичі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
КонтрПетиція Показати IP 9 Червня 2020 23:01
Замість усіх чотирьох районів доцільно зробити один - Ковельський . Місту Луцьку надати статус і зробити містом республіканського підпорядкування. А при проведенні третього етапу адмітерреформи столицею Волинської землі ( Волинська, Рівненська, Житомирська, частини Тернопільської та Хмельницької областей ) - зробити місто Рівне. До речі, такий прецендент мав місце під час Другої світової війни . І наостанок - столицю перенести у географічний центр України - Кропивницьку область . Такі преценденти у світі теж були, зокрема, у Бразилії чи Казахстані ! Бо сьогодні чиновники крутять людьми, як циган кіньми, в угоду собі. А давайте таким чином з тої армади штанопротирачів залишимо відсотків з десять. Гроші зекономимо - для людей буде вигода, та й Україні відкриються нові і політичні, і економічні перспективи ! Подумайте !
політолог Йолоп до КонтрПетиція Показати IP 10 Червня 2020 09:23
і поставити укропівця гауляйтера Коха на чолі
лучанин до КонтрПетиція Показати IP 10 Червня 2020 10:15
Дурний піп і дурна його молитва!Якщо не знаєш історії,то краще помовчи.А щодо районів,то теж дурень запропонував такий поділ,який опублікували.В області 16районів.По чотири збити і вся проблема вирішина.До Вол.-Волинського_Іваничівський,Локачинський,Турійський.До Ковельського_Любомльський,Шацький,Ратнівський. До Камінь-Каширського_Старовижівський,Любешівський,Маневицький.До Луцького_Горохівський,Рожищенський,Ківерцівський.Якщо хтось не згідний,прошу сою думку на сайт.
Ратнівчанин Показати IP 10 Червня 2020 01:23
Я особисто за Ковель. Каміньчуки і так за рахунок Чорнобиля жирують кілька десят років. І харчування дітям, і проїзд, і стипендії в університетах і т.д.іт.п.. А корупції стільки розвели, що на півобласті вистачить. Лікарня - це ваш показник роботи за всі ці роки. Половина ваших хворих лікується у нашій лікарні. Хоч тут також є питання в людей до керівництва - особливо в кадровій роботі. Але зараз не про це. Ковель географічна столиця області з величезною купою переваг. Перелічувати не має потреби. Візьміть хоча б сполучення. .....
Лучанка Показати IP 10 Червня 2020 10:16
Укрупнення районів не нова ідея! Таке було у 1963 році ще за Хрущова... І потім все повернулося на "круги своя". Сьогодні, з появою інтернету, онлайн зв*язку - все змінилося. Але..... Поживемо побачимо. Державі треба розвивати і РОБИТИ автошляхи, розвивати логістику комунікацій.
Анатолій Показати IP 10 Червня 2020 14:20
До Камінь-Каширського повіту я би ще відніс Ратнівський район: територіально ближче, і Ковельський був би не такий великий.
Віталій Показати IP 11 Червня 2020 01:56
К.Каширськ це найгірше куди б могли приєднати Маневицький р-н,якщо не хочуть з центром в Маневичах то краще до Луцького а ні то нехай центром Любешів буде і то краще чим К.Кашмарськ Маневичі краще розвинуті за свої 128 років чим К-Каширськ з 12 століття. А також немає нормальних доріх доїзду ні Любешова ні з Маневич. Наскільки відомо мені то Любешівська громада схиляється до центра з смт Маневичі. Наведу приклад: поїхав вирішувати якесь питання в К-Каширьск поки заїхав і день пройшов... невирішив- відправили в область вернувся назад поки доїхав ще один день потратив, а Маневичі подорозі усім невиріш в районі поїхав відразу в область і сполучення автобусів дуже чудово розвинене а також ЖД
Олена Показати IP 11 Червня 2020 16:26
Маневичани проти К-Каширського району

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus