USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині проти COVID-19 вакциновано понад 30% дорослих. Де щепитися дітям?

7 Грудня 2021 13:52
У Волинській області вакциновано проти коронавірусу двома дозами 31% дорослих жителів. Найменший показник щеплень – серед осіб віком від 60 років. Також повністю вакциновано 856 дітей.

Як розповіла під час брифінгу в облдержадміністрації заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук, методами запобігання коронавірусної інфекції є дотримання санітарних обмежень і вакцинація.

Станом на сьогодні на Волині проведено 544 687 щеплень проти коронавірусу. За минулу добу було вакциновано 5616 осіб.

Першу дозу вакцини отримали 300 858 людей, що становить 38% дорослих жителів області або 29,2% усього населення регіону. Натомість двома дозами вакциновано 243 829 волинян (31% дорослих жителів та 23,6% всього населення Волині).

Людмила Тимощук наголосила, що для досягнення колективного імунітету в області вакцинуватися мають мінімум 75% населення. Тому вона закликала усіх громадян щеплюватися. Як додала, на Волині працюють 10 центрів вакцинації, 35 мобільних бригад та 95 пунктів вакцинації, адже свої двері для охочих щепитися відкрили також приватні клініки.

На Волині наразі доступні всі вакцини проти COVID-19, зареєстровані в Україні, окрім AstraZeneca. У наявних препаратів цієї компанії закінчився строк придатності, тому вже сьогодні вночі область отримає нові партії.

Усього область має 43 тисячі вакцини всіх виробників: 15 150 CoronaVac, 19 449 Pfizer та 9 289 Moderna.

Завідувачка відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Ірина Єнжиєвська додала, що на сьогодні в області найгірше охоплена щепленнями група осіб віком 60+, серед яких простежується найвищий рівень смертності від коронавірусу. Серед людей цього віку вакциновано лише 28%.

Також активно проводять щеплення дітям. Вже повністю вакциновано 856 дітей, у тому числі 147 дітей віком 12-15 років.

Ірина Єнжиєвська інформувала, що вакцинацію проводять, зокрема, в Луцькій міській дитячій поліклініці.

«Вакцинація проводиться за попереднім записом і направленням педіатра. Вакцинацію проти коронавірусу дітям проводитимуть лише у випадку наявності всіх планових щеплень», – сказала вона.

Читати ще: Можна одночасно хворіти і грипом, і COVID-19. Волинян попередили про сезон ГРВІ

Нагадаємо, на Волині продовжує діяти червона зона епідемічної небезпеки поширення коронавірусної хвороби, адже в області досі реєструють велику кількість нових випадків захворювання. Найбільше – в Луцькому районі.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
феміда Показати IP 7 Грудня 2021 18:31
https://www.ar25.org/article/katastrofichni-naslidky-vakcynaciyi-v-amerykanskiy-armiyi-pidpolkovnyk-vps-ssha-tereza-long

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus