USD 40.65 41.05
  • USD 40.65 41.05
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.20

На Волині – проти капітальних ремонтів доріг у прифронтових регіонах

23 Травня 2024 16:48
Волинська обласна рада направить звернення до Кабінету Міністрів України щодо недопущення використання бюджетних коштів для проведення капітального ремонту автомобільних доріг у прифронтових регіонах.

Відповідне рішення депутати прийняли 23 травня на сесії Волинської обласної ради.

Як зауважили, одна з найбільш резонансних тем, яку активно обговорюють у суспільстві, – доцільність будівництва нових доріг і проведення капітального ремонту наявних автошляхів за рахунок бюджетних коштів.

«Очевидно, що питання утримання дорожнього господарства в належному експлуатаційному стані має критичну вагу для держави. Магістралі міжнародного значення відіграють вагому роль у здійсненні зовнішньоекономічних операцій, доставки озброєння, військової та гуманітарної допомоги. У регіонах, наближених до зони бойових дій, дороги стали життєво важливими евакуаційними та логістичними артеріями для забезпечення потреб і цивільних, і військових. Тому ремонт транспортної інфраструктури в умовах воєнного часу зупиняти не можна. Але не менш очевидним є й те, що переважна частина видатків державного бюджету має бути спрямована для підтримки та зміцнення Збройних Сил України, національної безпеки та оборони», – наголосили депутати в зверненні.

Головна мета – вистояти та перемогти в боротьбі за свободу й незалежність української держави. Тому, на думку депутатів облради, абсолютно нелогічним і неприпустимим є використання бюджетних коштів для масштабних відновлюваних і будівельних робіт на дорогах, розташованих у прикордонних із країною-агресором областях, зонах, де ведуться активні бойові дії, на територіях, що перебувають під загрозою інтенсивних обстрілів і ракетних ударів ворога.

Читати ще: «Люди місяцями ходять, щоб скласти іспити з водіння». На Волині просять вирішити питання із сервісними центрами МВС

«Переконані, що наявні сьогодні в Україні фінансові можливості диктують необхідність у раціональному використанні коштів для утримання мережі стратегічно важливих доріг, які мають забезпечувати безперешкодний проїзд автошляхами, щоб жоден вантаж військового або гуманітарного призначення не зупинився. Експлуатаційні витрати повинні використовуватися лише для підтримання функціонального стану транспортних комунікацій, але в жодному разі не для спорудження нових доріг і капітального ремонту наявних. Ми, депутати Волинської обласної ради, звертаємося до Кабінету Міністрів із проханням ужити дієвих заходів із метою недопущення використання бюджетних коштів для проведення капітального ремонту автомобільних доріг у прифронтових регіонах», – закликали обранці Волинської обласної ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus