USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

На Волині провели в останню путь загиблого на сході офіцера. Фото

23 Квітня 2020 14:48
Сьогодні Любомльщина попрощалася зі своїм земляком, військовослужбовцем 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу лейтенантом Андрієм Шинкаруком, який загинув 20 квітня на Донбасі внаслідок ворожих обстрілів.

Уночі автомобіль з тілом офіцера зустрічали жителі міста зі свічками і навколішках, пише КОРДОН.

Провести бійця в останню путь вийшло чимало людей. Відспівали воїна у храмі Архистратига Михаїла у Любомлі. Опісля біля пам’ятної стели «Герої не вмирають» відбулася церемонія прощання.

Андрій Шинкарук народився 16 липня 1991 року в Любомлі Волинської області. На війні – з 2014 року, захищати Україну починав у складі 1-го ОМПБ «Волинь».

Першу освіту Андрій Шинкарук, з огляду на інформацію у його профілі на Facebook, здобував у Національному транспортному університеті у Києві. Але згодом він вирішив будувати кар’єру військового. Улітку 2019 року Андрій Шинкарук закінчив Національну академію сухопутних військ імені Петра Сагайдачного за спеціалізацією «Управління діями підрозділів механізованих військ».

Після випуску молодий офіцер служив у складі 28-ї ОМБр на посаді командира механізованого взводу – з червня 2019 року.

«Він вивчився на офіцера та прийшов до нас командиром взводу. Планував пов’язати своє життя з армією. Особовий склад, його підлеглі говорять, що Андрій був хорошим командиром, чув, розумів людей. Дуже тепло про нього відгукуються. Користувався авторитетом серед військовослужбовців», – кажуть у бригаді.

«Він був справжнім патріотом, професіоналом своєї справи, старанним курсантом, відповідальним та мужнім офіцером», – згадує начальник Національної академії сухопутних військ Павло Ткачук.

Полеглому воїнові було 28 років. Він не встиг створити сім’ю.

У бригаді обіцяють: про загиблого побратима не забудуть, а за його смерть – помстяться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
вояк Показати IP 23 Квітня 2020 18:09
ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!!! В ЦАРСТВО НЕБЕСНЕ ГОСПОДЬ БОГ ПРИЙНЯВ ТЕБЕ,
Лучанин Показати IP 24 Квітня 2020 09:46
Пане преЗеденте, де Ваше "головне перестати стріляти"
Анонім Показати IP 24 Квітня 2020 13:53
Людину шкода, але чому не дотримуються карантинні заходи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus