USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У поміч владі, бізнесу і донорам: на Волині розроблятимуть геоаналітичний портал

4 Жовтня 2023 18:40
У межах впровадження проєкту USAID «Підвищення ефективності і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») в області створять інтелектуальну систему аналізу даних та підтримки прийняття управлінських рішень.

У першій координаційній зустрічі взяли участь заступник голови облради Григорій Пустовіт, заступники голови ОВА Олександр Троханенко та Вікторія Левчук, повідомили у Волинській обласній раді.

Як зазначила представниця USAID «ГОВЕРЛА» Галина Семенець, інформаційна система стане основою для прийняття ефективних управлінських рішень не лише на рівні області та територіальних громад, а й для бізнесу та донорів. Вона зазначила, що такі системи уже працюють на Львівщині, а також у Полтавській, Рівненській та Сумській областях.

«Ми готові запропонувати програмне забезпечення, з яким ви зможете розпочати роботу з наповнення і формування порталу, а також розширимо перелік функціональних продуктів, якими ви зможете користуватись, – зазначила вона. – Немає однакових систем в цих чотирьох областях, кожна відрізняється за наповненістю. Наприклад, для Львівщини з початком повномасштабного вторгнення було важливо мати чітку картину, куди прийняти тимчасово переміщених людей та релокований бізнес, для Полтавщини – на першому місці була безпека, на Сумщині – можливості для відселення людей з пʼятикілометрової зони від кордону з росією».

Читати ще: Консультації щодо власної справи, працевлаштування та фіграмотності: у Луцьку відкрили бізнес-консультативний центр «Я можу, я мрію, я роблю!»

Геоаналітичний портал поєднує дані різних карт, зображень супутників, аерофотознімків, а також інші географічні дані, які відображають різні аспекти території. Він може включати можливості пошуку, навігації, масштабування, шарування даних, проведення аналізу та створення звітів і картографічних візуалізацій та дозволяє користувачам отримувати доступ до геопросторової інформації й використовувати її для прийняття обґрунтованих рішень та здійснення аналітики на основі географічних даних.

«Це потужна система, яка дозволить приймати оптимальні управлінські рішення, провести аналіз та чітко побачити картину на основі реальних даних. Портал, який запрацює, сподіваюсь, в найближчому майбутньому, зможемо використовувати для планування територіального розвитку, оцінки природних ресурсів, впровадження соціальної інфраструктури, аналізу місцевої економіки, екологічного стану, розробки проєктів та багато іншого», – зазначив Григорій Пустовіт. Він висловив вдячність спеціалістам проєкту USAID «ГОВЕРЛА» за співпрацю та підтримку органів місцевого самоврядування у розбудові демократії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus