USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині рибалки ледь не побилися з браконьєрами

8 Вересня 2019 18:12
Про свою екстремальну риболовлю, яка ледве не закінчилася бійкою, та інше браконьєрське свавілля розповідає «Району Любешів» лучанин Михайло Симонюк.

Він із товаришами минулими вихідними вибрався порибалити на озеро Біле, що на Любешівщині.

«Це дуже живописне місце, ми його ще називаємо «Волинські Мальдіви». Багато людей їде відпочивати за кордон, не замислюючись про те, які гарні місця для відпочинку є в Україні. Одне з таких – озеро Біле, де панує дика природа. Наша компанія рибалок спеціалізується виключно на спінінговій ловлі. Розуміючи, як мало залишилося риби у волинських водоймах, часто зловлену рибу просто випускаємо, щоб вона змогла порадувати ще не одного рибалку», – зазначає Михайло.

Проте свято єднання з природою та любительську риболовлю хутко їм зіпсувала велика кількість браконьєрських сіток, розставлених по всьому озеру. Деякі сітки чіпляли приманками, деякі намотувалися на гвинт двигуна.

«Близько 200 метрів сітки ми затягли в човен. У ній та інших сітках виявили близько двох відер дохлої риби різних розмірів, а також близько кілограма живої, яку забрали на юшку, розуміючи, що після сітки вона не виживе. Після вилучення сіток ми побачили, як до нас стрімко наближається незнайомий човен. Одразу здогадалися, що це місцеві браконьєри, і не помилилися. На відео видно їхні обличчя. Той, що керує човном,– житель села Невір. Нашу з ними перепалку видно та чути на відео. Також на відео видно, що він телефонує іншим місцевим браконьєрам та кличе на допомогу, щоб фізичною розправою нас переконати, що чуже майно, чіпати не можна. Що надалі й відбулося... Правда, до фізичної розправи не дійшло, бо ми викликали поліцію. На розбір прийшло близько 15-ти місцевих осіб, які довго нам розповідали про те, що це… держава винна. «У країні повна с..ка, а ви до сіток до…балися?», «Ми тут просто сітками рибу ловимо...», «Всі крадуть – і я краду», – ось такими фразами вони виправдовувалися. В кінці сутички, ще до приїзду поліції, щоб заспокоїти нападників, мусили повернути браконьєрам вилучені сітки…»,– розповідає лучанин.

Поліція місцева, переконаний Михайло, цих варварів знає в обличчя, знає їхні імена. Самі ж полісмени тоді розповіли, що такі сутички з місцевими браконьєрами бувають часто. Вони б‘ють машини небайдужим рибалкам та відпочивальникам і не несуть за це відповідальності. Кажуть, торік сильно побили рибалок із Ковеля за те, що вони також вилучали їхні сітки.

УВАГА! НА ВІДЕО ПРИСУТНЯ НЕНОРМАТИВНА ЛЕКСИКА!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Рибак Показати IP 8 Вересня 2019 18:18
А потім у всьому винен уряд з президентом
рибалка Показати IP 8 Вересня 2019 19:09
А що зробили поліцаї для того,щоб люди могли спокійно відпочивати???Там цілий клондайк побудований на рибних запасах,"менти,"погранці","екологи"також "в долі".Прикордонники заставляють любителів-рибалок "реєструвати" гумові човни в В.Глушанській сільській раді,для того,щоб браконьєр на прізвисько"чекіст"знав,хто порве чи зачепить його сітку.Зимою ця сволота з Невіра та Глуші ставить сітки прямо на держкордоні і всі мовчать,роблять вигляд,що нічого не відбувається,а з кожного рибалки екологи беруть гроші за "відвідування"національного парку.Який в біса нацпарк,якщо на озері кілометри сіток ставлять роками одні і ті ж люди,звіра стріляють прямо біля годівниць.СВОЛОТА!!!!!!
Viking Показати IP 8 Вересня 2019 19:59
Цим виродкам з сітками, треба показати де в КПЗ раки зимують, з переводом на зимівлю в Маневичську виправну установу. На кілька років. Із за такого бидла нема навіть де на вудку чи спінінг рибу піймати.
Українець Показати IP 8 Вересня 2019 23:17
Засісти завалити одного двох і більш не полізуть. Тільки так якщо влада не може з тим б...длом розібратися.
Рибалка Показати IP 9 Вересня 2019 00:16
Хай тільки рибінспекція закриє очі на цю подію. Скільки можна терпіти браконьєрське свавілля
Поличанин Показати IP 9 Вересня 2019 02:31
Соромно жити з такими людьми в одній країні...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus