USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На Волині спікер Сенату Польщі вшанував загиблих польських легіонерів

19 Серпня 2019 14:14
Маршалок Сенату Польщі Станіслав Карчевський відвідав Костюхнівку на Волині, де взяв участь в урочистостях на польському військовому кладовищі у Польському Лісі.

Там поховані легіонери, що загинули в бою у 1916 році, інформують на сторінці Генерального консульства Польщі у Луцьку.

У делегації разом з Маршалком взяли участь сенатори Гражина Штарк, Ришард Боніславський, Анджей Пайонк, Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцький та Генеральний Консул Республіки Польща у Луцьку Вєслав Мазур.

Маршалок Сенату прийняв почесний патронат над урочистістю у Костюхнівці під гаслом «Про захисників наших польських кордонів». Організаторами патріотичних святкувань були харцери Центру Діалогу Костюхнівка Лодзького Об’єднання харцерів Польщі. Це була вже 21-а едиція харцерської меморіальної служби на Сході.
У перший день делегація відвідала пам’ятні місця, пов’язані з боями легіонерів, а саме Польський Ліс, Польську Гору, Братську могилу та легіонерське кладовище у Волчецьку, де делегація на чолі з Маршалком допомагала польським харцерам відновлювати пам’ятники.

Члени делегації також відвідали Палату традиції легіонерів в Центрі Діалогу Костюхнівка.
У суботу в Польському Лісі відбулася служба, під час якої була освячена реконструйована легіонерська каплиця. Під час церемонії відбулося звернення харцерів та було покладено квіти до пам’ятника невідомому легіонеру.

Також Станіслав Карчевський привіз квіти та схилився на коліно біля труни загиблого на Луганщині 20-річного волинського військовослужбовця Олександра Колбуна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 19 Серпня 2019 14:53
шануйте українську гостинність

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus