USD 40.65 41.05
  • USD 40.65 41.05
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.20

На Волині судили сержанта, який на кілька місяців втік з військової частини

25 Травня 2024 20:19
Володимир-Волинський міський суд визнав винним у самовільному залишенні військової частини уродженця села Бишів Львіської області Миколу С. Сержант був відсутній на службі три місяці.

Як вказано у вироку суду, 21 липня 2022 року військовий не з’явився вчасно на службу до місця постійної дислокації частини.

Микола С. без поважних причин був відсутній на військовій службі до 20 жовтня 2022 року, а службовий час проводив на власний розсуд. Своїми діями сержант скоїв кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 407 КК України (самовільне залишення військової частини або місця служби, вчинені в умовах воєнного стану).

Під час розгляду справи сержант визнав свою вину та щиро каявся у скоєному.

Читати ще: Зник з частини на пів року: на Волині судили військового за втечу з місця служби

Призначаючи покарання, суд врахував посередню характеристику Миколи С. за місцем служби та те, що він є учасником бойових дій.

Тож сержанту призначили п’ять років позбавлення волі, але покарання замінили на рік іспитового.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus