USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині священик УПЦ МП не пустив прихожан посвятити воду

19 Січня 2019 20:15
У селі Брониця, що на Волині, священик Сергій Голодюк, який є представником УПЦ МП, забарикадував вхід до храму та не пустив прочан помолитися та посвятити воду.

Як повідомляє Під прицілом, місцева більшість, яка перша в районі виспупила за перехід до ПЦУ після надання Томосу, прийшла до храму у світле свято Хрещення Господнього, щоб посвятити воду.

Незважаючи на мороз, сотні жителів села о сьомій годині ранку зібрались біля церкви. Та на перепоні став священик. Сергій Голодюк не впустив вірян до церкви. Стоячи на вході до храму та лукаво посміхаючись, він відмовився наводити будь-які аргументи щодо свого рішення. Навіть під тиском прихожан та криками «Ганьба!» та «Геть в Москву!» він залишився непохитним, хоча багато сімей приїхало з маленькими дітьми, які мерзли надворі та мусили відігріватися в автівках.

Молебень для більше, ніж півтисячі прихожан, провів декан Камінь-Каширського району отець Володимир Мисько. У своїй проповіді він закликав людей до єдності, любові та прощення. Свічки, які прихожани тримали в руках, священик порівняв з людськими тілами, які подібно воску згорають, очищуюючись від гріха та наповнюються Духом Святим.

Після богослужіння віряни не розійшлися додому. Громада прийняла рішення запломбувати входи до церкви, допоки вона офіційно не перейде в юрисдикцію ПЦУ.

Місцевий сільський голова Петро Кошелюк разом з секретарем Людмилою Ходаковською та депутатами виконали відповідні дії.

Під час усіх подій були присутні представники поліції, які слідкували за порядком та фіксували всі дії громади на відео. Наостанок священик Сергій Голодюк все ж заявив, що новостворена ПЦУ для нього лишень «фількіна грамота» і він готує позов до суду.
Як повідомлялося раніше, 18 січня напередодні вечірнього богослужіння в храмі села Брониця Камінь-Каширського району прихильник УПЦ МП вдарив у груди священика ПЦУ, який прийшов правити службу для громади. Від людського самосуду чоловіка врятувала поліція.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Ого Показати IP 19 Січня 2019 21:40
Голодюк з якої зарплати ти хату построїв га? Два слова не може зв'язати ,а ще в суд готується. З усіх сіл його гнали.
тиц Показати IP 19 Січня 2019 22:23
свої пломби голова собі в одне місце засуне) якщо так багато бажаючих потрапити в СЦУ, нехай будуються і дадуть спокій нормальній громаді, яку представляє Голодюк.
Україна до тиц Показати IP 19 Січня 2019 23:24
А нормальна громада це хто? Такі як ти?
Нло до Україна Показати IP 20 Січня 2019 02:53
Монополісти на московську благодать.
123 Показати IP 20 Січня 2019 01:38
Все правильно Кошелюк зробив. Церква власність громади
Glover Показати IP 20 Січня 2019 04:12
Не ходив і не пью ту воду, не вірю!
Stalker Показати IP 20 Січня 2019 07:35
Дурний москаль
Ситий Показати IP 20 Січня 2019 08:47
Мабуть селяни свого попа недогодовували, а може він в Росію захотів з насидженого місця.
Антикіріл Показати IP 20 Січня 2019 09:32
Треба було цього московського попа у святу воду окунути і потримати на морозі. Тоді б швидко отямився.
Православний Показати IP 20 Січня 2019 10:18
Не ввязуйтеся у роздраї, які не від Бога. У Раю усі- в білих одежах, нема там вишиванок і косовороток. А в пеклі- усі голі. Не можете помиритися, то хоч не сваріться. Читайте Друге послання апостола Павла до Солунян. Там все про Українські розколи, томоси, фарисейство пастирів. Живіть, як останнім днем. Помиріться і моліться одне за одного.
Православний теж до Православний Показати IP 20 Січня 2019 17:55
Вашу думку щоб Бог усім в серце вложив, тоді мир буде всюди
Волинянка до Православний Показати IP 20 Січня 2019 23:58
Українців судитимуть ніневітяни, які покаялися, на чолі з царем, від проповіді Йони.
Наталья Показати IP 20 Січня 2019 17:16
Как воры пришли храм отбирать, свой стройте и молитесь, бессовестные волки в овечьих шкурах.
Бульба Показати IP 20 Січня 2019 22:01
Неправильно!!! Якось усе неправильно робиться в цій країні!!!! Перехід має бути цивілізований!!! За чіткими правилами !! До розроблення яких має бути долучено спеціалістів!!
Олена Показати IP 21 Січня 2019 08:52
перейти. .. без священика.... може вони і Бога собі виберуть? ось є гідний для них кандидат-поросенко !
Анонім Показати IP 21 Січня 2019 11:08
Протоїрей РПЦ Чаплін підтримав окупацію Криму та закликав захопити Київ. Новина у вільному доступі, присвячена усім прихильникам московської секти.
Олександр Показати IP 21 Січня 2019 11:13
Провокативна назва! Як це так "не пустив"? А як у Свято-Троїцький собор прийдуть служити священики з Нафанаїлом і скажуть, що то вже їх церква (ще досі є рішення суду, що нижній собор має належалти УПЦ МП)? Їх пустять? Юридично храм належить УПЦ чи ПЦУ? Бачу, вам тільки ваші права важливі? "Томоснаш", на мою думку, нічим не здоровіше явище за "Кримнаш"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus