USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

На Волині цьогоріч 16 учасників бойових дій отримали ваучери на навчання

22 Листопада 2023 20:59
Повернення ветеранів війни до мирного життя часто буває дуже непростим. Тож служба зайнятості активно працює для їхньої професійної адаптації. Про напрямки роботи з учасниками бойових дій розповіла директорка Волинського обласного центру зайнятості Алла Куцин сьогодні під час онлайн-брифінгу в ОДА.

За її словами, впродовж січня-жовтня 2023 року до центру зайнятості звернулися 302 учасники бойових дій, які мали статус безробітного. Як результат, були працевлаштовані 56 осіб, інформує пресслужба ОДА.

«Служба зайнятості пропонує навчання для учасників бойових дій, які перебувають в статусі безробітного. Впродовж десяти місяців цього року проходили таке навчання десять осіб із числа УБД. Двоє – здобули робітничі професії, а саме: водій тролейбуса та оператор котельні. Окрім того, семеро осіб підвищували кваліфікацію на короткотермінових курсах за напрямками «Спеціальне навчання та перевірка знань для операторів котельні та машиністів (кочегарів) котельні», «Сучасні методи та прийоми обслуговування котелень». Також одна людина підвищувала кваліфікацію шляхом стажування безпосередньо у роботодавця на посаді продавець-консультант», – розповіла Алла Куцин.

Читати ще: Учасники бойових дій можуть безкоштовно здобути профосвіту: 9 волинян уже подали заявки

Також учасники бойових дій отримали 16 ваучерів на навчання, що допомагають опанувати нову професію або спеціальність, удосконалити раніше здобуті знання та вміння за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Зокрема, 2 ваучери видали для здобуття вищої освіти, а 14 – для перепідготовки та підвищення кваліфікації за робітничими професіями. Здебільшого, обирали такі спеціальності: електрозварювальник, машиніст (кочегар) котельної, тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, водій автотранспортних засобів).

Загалом впродовж січня-жовтня 2023 року волиняни отримали 515 ваучерів на загальну суму 9 млн 127 тис. грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олександр Показати IP 23 Листопада 2023 20:36
Алла та її підлабузники не дуріть народ про свою "ефективну" діяльність та незамінність. Оголошення про вакансію водія тролейбуса я самостійно віднайшов без вашої "наполегливої" участі. Єдине чомусь, що процедура оплати за навчання побудована так, що оплату здійснює фонд соціального страхування на випадок безробіття чомусь через центри зайнятості. І я ще повністю не здобув професію водія тролейбуса - не усі іспити здано. Так шо ти Алла поспішила відрапортувати про свою "ефективну та незамінну" діяльність. А чому ти не повідомила, шо ви мене "ефективно" працевлаштовували останні 6 років....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus